Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ιερά Σύνοδος: “Αφορισμός” στη… γιόγκα!

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

“Χριαστιανοί! Μην κάνετε γιόκα”… “κραυγάζει” σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, που “αφορίζει” τη γιόγκα γιατί “δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών

“Η γιόγκα δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών” αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος, που αντιδρώντας στην καθιέρωση της 21ης Ιουνίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα, έβγαλε ανακοίνωση με την υπενθυμίζει στο “χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι: η «Γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού”.

Και γι’ αυτό, συνεχίζει, “δεν είναι είδος γυμναστικής”. Και γι’ αυτό, συνεχίζει ξανά, είναι “απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών”.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου


Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης για την αποφυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιουνίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα», η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι: η «Γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ «είδος γυμναστικής».

Ως εκ τούτου η «Γιόγκα» τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε