Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Ιερέας ζήτησε λεφτά για να μου δώσει το πιστοποιητικό αγαμίας”

“Ιερέας ζήτησε λεφτά για να μου δώσει το πιστοποιητικό αγαμίας”

Άνεργος νέος καταγγέλει στο Newsit οτι όταν ζήτησε πιστοποιητικό αγαμίας από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Αναστασίας στο Περιστέρι εκείνος του ζήτησε χρήματα για να του το δώσει.

Το πιστοποιητικό αγαμίας είναι ένα έγγραφο που χορηγούν οι εκκλησίες ΔΩΡΕΑΝ προκειμένου κάποιος να πιστοποιήσει οτι δεν είναι παντρεμένος και έτσι να βγάλει τις άδειες γάμου. Αυτή είναι η συνήθης διαδικασία.

Ετσι ήξερε πως γίνονται τα πράγματα και ο νεαρός Ευθύμιος Καρτέρης. Ομως οταν πήγε πριν περίπου ένα μήνα για πρώτη φορά στην ενορία του στον Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας στο Περιστέρι ο εφημέριος του ζήτησε να πληρώσει 30 ευρώ για να του χορηγήσει το πιστοποιητικό και άλλα 60 ευρώ για να βγάλει το πιστοποιητικό της μέλλουσας γυναίκας του καθως η νύφη δεν είναι από τη συγκεκριμένη ενορία.

Ο κύριος Καρτέρης αντέδρασε και έκανε φασαρία καθώς εξήγησε στον εφημέριο πως δεν είναι δυνατόν να του ζητάνε λεφτά για ένα πιστοποιητικό που κανονικά χορηγείται δωρεάν. Δεν έβγαλε άκρη και έτσι έφυγε.

Ο νεαρός Ευθύμιος Καρτέρης καταγγέλει οτι του ζήτησαν λεφτά για να του δώσουν πιστοποιητικό αγαμίας

Πριν λίγες μέρες ξαναπήγε στην εκκλησία της Αγίας Αναστασίας και εξήγησε στον εφημέριο πως θέλει μόνο το δικό του χαρτί αγαμίας καθώς η σύζυγός του πήρε το δικό της πιστοποιητικό από την ενορία της στη Θεσσαλονίκη δωρεάν (άφησε μόνο 5 ευρώ υπερ της εκκλησίας). Τότε όπως καταγγέλει ο κύριος Καρτέρης ξαφνικά η ταρίφα πήγε από τα 30 στα 50 ευρώ. Μάλιστα αφού είπε στον εφημέριο οτι ειναι άνεργος εκείνος τον προέτρεψε να απευθυνθει σε άλλη ενορία στο Αιγάλεω και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου και να πάρει το πιστοποιητικό με 10 ευρώ λέγοντας ψέμματα πως ανήκει στην ενορία τους. Απίστευτα πράγματα δηλαδή.

Το Newsit πήγε χθες Μεγάλη Δευτέρα με τον κύριο Καρτέρη στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας και ο εφημέριος πάτερ Απόστολος μας δήλωσε ότι απειλήθηκε φραστικά από τον κύριο Καρτέρη ενώ υποστήριξε πως το ύψος του ποσού που ζητά η εκκλησία για να δώσει το πιστοποιητικό αγαμίας καθορίζεται από την οικονομική κατάσταση του ενορίτη.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “εαν καποιος έρθει και μου πει ότι θέλει να παντρευτεί στο Κεφαλάρι αντί για την ενορία του πάει να πει ότι έχει τον τρόπο του”. Για τα περαιτέρω μας παρέπεμψε στη Μητρόπολη Περιστερίου.

Ο ιερός Ναός της Αγίας Αναστασίας στο Περιστέρι

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Για την ιστορία ο κύριος Καρτέρης ούτε χθες πήρε το πιστοποιητικό αγαμίας από την ενορία του!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ιστορία και τα έθιμα της Μεγάλης Τρίτης

Μοσχοβόλησε το Φανάρι – Άρχισε η παρασκευή του Άγιου Μύρου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε