Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ιερώνυμος για ταυτότητα φύλου: Η θέση μας είναι σταθερή και δεν δέχεται αλλαγές

Ιερώνυμος για ταυτότητα φύλου: Η θέση μας είναι σταθερή και δεν δέχεται αλλαγές

Ο καθιερωμένος Αγιασμός τελέστηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και του Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

«Η θέση της εκκλησίας είναι σταθερή, ουσιαστική και δεν δέχεται αλλαγές.Και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.» δήλωσε ο Αρχιεπισκοπος κ. Ιερώνυμος εξερχόμενος από τον Άρειο Παγο όταν ρωτήθηκε για το νόμο που αφορά την ταυτότητα φύλου και την συνάντηση που είχε χθες με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή

Για τους δικαστές ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως: «Ευχηθήκαμε να έχουν πρώτα από όλα υγεία, να έχουν δύναμη, να έχουν κουράγιο, γιατί τα προβλήματα όλων μας έρχονται σε αυτόν το χώρο και όλοι μας περιμένουμε μία αντικειμενική κρίση.

Και επειδή ήταν και ο Υπουργός και οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των θεμάτων, πήρα μία ωραία φράση που λέει ο Απόστολος “καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος, αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού.»

Παρόντες επίσης ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και του Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σάρλης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις