Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ηλεκτρονικές δημοπρασίες για την προμήθεια φυσικού αερίου

Ηλεκτρονικές δημοπρασίες για την προμήθεια φυσικού αερίου

 Την πραγματοποίηση της πρώτης ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την προμήθεια φυσικού αερίου στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΠΑ. Οι δημοπρασίες περιλαμβάνονται στα μέτρα που δεσμεύθηκε να υλοποιήσει η ΔΕΠΑ, ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Στις δημοπρασίες αυτές θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής κάτοχοι άδειας προμήθειας αερίου, μεγάλοι (Επιλέγοντες) Πελάτες (δηλαδή όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον 100.000.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον χρόνο), μη Επιλέγοντες Πελάτες (δηλαδή όσοι καταναλώνουν κάτω από 100.000.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, στις περιοχές νέων Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) σε Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία- Θράκη και Ανατολική Στερεά Ελλάδα- Εύβοια) και οι Εταιρείες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ).

Κατά την πρώτη δημοπρασία θα διατεθεί προς πώληση συνολική ποσότητα φυσικού αερίου ύψους 365.000 Μεγαβατωρών. Οι ενδιαφερόμενοι μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας θα συνάψουν σύμβαση με τη ΔΕΠΑ για την αγορά και απορρόφηση της ποσότητας φυσικού αερίου για την οποία πλειοδότησαν.

Η ΔΕΠΑ θα διαιρέσει τη συνολική προς διάθεση ποσότητα φυσικού αερίου σε χίλια (1000) τμήματα των 365 Μεγαβατωρών (ΜWh), ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη δημοπρασία κατά το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε