Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Γίνεται της… ουράς – Απίστευτη ταλαιπωρία

ηλεκτρονικό εισιτήριο

Παντού ουρές αντικρίζει όποιος επιχειρήσει να βγάλει ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Είτε στα γκισέ των σταθμών του μετρό και του τραμ, είτε στα γκισέ τις περισσότερες ώρες της ημέρας σχηματίζονται ουρές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Οι λόγοι που σχηματίζονται οι ουρές είναι πολλοί. Πρώτα απ’ όλα όλοι όσοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο είναι υποχρεωμένοι να το εκδώσουν από το γκισέ καθώς τα αυτόματα μηχανήματα δεν εκδίδουν ακόμη εισιτήρια των 0,60 ευρώ.

Την ίδια ώρα τα αυτόματα μηχανήματα είναι λίγα και έτσι σχηματίζονται και εκεί μεγάλες ουρές ανθρώπων που θέλουν να εκδώσουν είτε το εισιτήριο της μιας διαδρομής είτε αυτά των πολλαπλών διαδρομών.

Μάλιστα είναι πολλοί εκείνοι που φτάνουν μετά από αναμονή μισής και βάλε ώρας στο μηχάνημα και τελικά δεν εκδίδουν εισιτήριο στο αυτόματο μηχάνημα καθώς έχουν χαρτονόμισμα των 20 ευρώ το οποίο δεν το δέχεται το μηχάνημα και έτσι ο επιβάτης πρέπει και πάλι να στηθεί στην ουρά, αυτή τη φορά στο γκισέ.

Είναι παράλληλα εξοργιστικό σε πολλές περιπτώσεις το γεγονός ότι σε πολλούς σταθμούς υπάρχει μόνο ένα αυτόματο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων, ενώ στον Χολαργό για να εκδώσει κάποιος το εισιτήριό του θα πρέπει να αλλάξει αποβάθρα!

Τέλος, φαίνεται ότι και πολλά αυτόματα μηχανήματα φαίνεται ότι έχουν κάποια προβλήματα στο λογισμικό, καθώς αρκετοί είναι οι επιβάτες που διαμαρτύρονται πως τα εισιτήρια που έχουν εκδόσει δεν αναγνωρίζονται από το μηχάνημα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις