Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηλεκτρονικοί…στρατιώτες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Hi-tech στρατό φαίνεται πως αποκτά η Ελλάδα. Και αυτό γιατί οι νέοι πλέον θα μπορούν με ένα κλικ να δηλώνουν….

 

..Σώμα, ειδικότητα, ακόμα και σε ποια περιοχή των συνόρων επιθυμούν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία στον Στρατό Ξηράς. Μάλιστα αυτό θα μπορούν να το κάνουν πριν καν παρουσιαστούν ως νεοσύλλεκτοι στα κέντρα εκπαίδευσης.
 
Τη δυνατότητα αυτή δίνει μέσω του ίντερνετ ένα από τα νέα μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζονται στο υπουργείο Άμυνας και στον Στρατό Ξηράς με διπλό σκοπό:
 
● Να συνδεθεί άμεσα η απονομή της ειδικότητας στους στρατευμένους με τις γραμματικές και τεχνικές τους γνώσεις, σύμφωνα με τη σχετική εξαγγελία του υπουργού Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλου.
 
● Να προωθηθεί και στον δαιδαλώδη και έντονα γραφειοκρατικό χώρο των στρατολογικών ζητημάτων, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η άμεση επαφή του νέου με τις υπηρεσίες, χωρίς μεσολαβητές.
 
Έτσι δημιουργήθηκε από τη Διεύθυνση Στρατολογικού του Στρατού Ξηράς και λειτουργεί από την περασμένη εβδομάδα στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, www. army.gr, ειδικό τμήμα όπου οι νέοι, οι οποίοι πρόκειται να στρατευθούν το επόμενο δίμηνο, θα μπορούν να μαθαίνουν άμεσα πότε ακριβώς κατατάσσονται, σε ποιο Όπλο / Σώμα, Πεζικό, Πυροβολικό, Τεθωρακισμένα κ.λπ. και σε ποιο κέντρο κατάταξης νεοσυλλέκτων.
 
Στα στοιχεία αυτά ο κάθε νέος έχει αποκλειστική πρόσβαση, αφού μπαίνει με κωδικό τον Αριθμό Στρατολογικού Μητρώου (ΑΣΜ) που έχει από 18 ετών.
 
Το σημαντικό όμως από την διαδικασία αυτή είναι η δυνατότητα του νέου να προσθέτει τυχόν νέα στοιχεία που αφορούν τις γνώσεις του δηλαδή πτυχία, τίτλους σπουδών κ.λπ. ή αντιρρήσεις και επιθυμίες που συνδέονται με τα προσόντα του και την αρχική τοποθέτηση ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα αλλαγής. Οι στρατεύσιμοι θα μπορούν να εκφράζουν, αν θέλουν, και την επιθυμία τους για κάποια ειδικότητα, βάσει των γνώσεων τους, αλλά και την περιοχή των συνόρων που θα τοποθετηθούν.
 
Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας για να ενισχύσει τη σύνδεση της θητείας με τις γνώσεις θα κάνει το ίδιο, μέσω των Γενικών Επιτελείων, επιλογή των νέων που έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακούς τίτλους, ώστε να τους αξιοποιεί κατάλληλα.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε