Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ιός καταλήψεων σε 400 σχολεία και ΑΕΙ

Από τις περσινές πορείες που ακολούθησαν την δολοφονία του Αλέξη. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Από τις περσινές πορείες που ακολούθησαν την δολοφονία του Αλέξη. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κλείνουν εκατοντάδες σχολεία και δεκάδες σχολές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μέχρι τη Δευτέρα…

  Τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στην πλατεία Αριστοτέλους, κατέλαβαν  αντιεξουσιατές στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στόχος τους, όπως υποστηρίζουν, είναι να μετατραπεί ο κινηματογράφος σε έναν κοινωνικό χώρο αντίστασης με προβολές και ανοιχτή συζήτηση για τον περσινό Δεκέμβρη, αλλά και για τις επερχόμενες εξεγέρσεις.

Καταλήψεις μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου αποφάσισαν 400 περίπου σχολεία και δεκάδες πανεπιστημιακές σχολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις.
 
Οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις με αφορμή τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τα στοιχεία πάντως αμφισβητούνται από το υπουργείο Παιδείας καθώς πολλά σχολεία κλείνουν λόγω…γρίπης. Στα ΑΕΙ δεκάδες σχολές αποφάσισαν καταλήψεις μέχρι τη Δευτέρα για να πάρουν μέρος στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις πόλεις. Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κλειστές είναι: Ιατρική, Παιδαγωγικό, Μαθηματικό Φυσικό και στο τμήμα Πληροφορικής. Κλειστά όλα τα Πολυτεχνεία, το Αριστοτέλειο και στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας και Πάτρας.
 
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία του 15χρονου μαθητή, έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια από τον αναρχικό χώρο, διάφορους φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές και εργαζομένους.
 
Οι πορείες θα ξεκινήσουν από τα Προπύλαια, με κατάληξη τη Βουλή. Νωρίτερα το πρωί, στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου θα γίνει και το μνημόσυνο της οικογένειας, των φίλων και των συμμαθητών του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
 
Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Με απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, προκειμένου και οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
 
Έκκληση να τιμήσουν τη μνήμη Γρηγορόπουλου χωρίς επεισόδια έκανε χθες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
 
Διαβάστε Επίσης:

Επιχείρηση-συναίνεση από Χρυσοχοΐδη 
6.000 αστυνομικοί στις εκδηλώσεις μνήμης του Αλέξη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε