Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ηράκλειο: Έφτασαν τα δύο πλοία από τη Λιβύη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στις 15.00 μπήκε στο λιμάνι του Ηρακλείου και το δεύτερο πλοίο, το οποίο μεταφέρει Κινέζους από τη Λιβύη…

Το πλοίο της ΑΝΕΚ “έδεσε” λίγο πριν τις 15.00 και αναμένεται η αποβίβαση των επιβατών προκειμένου να προωθηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής. Στο λιμάνι βρίσκονται ο Κινέζος πρέσβης, ο περιφερειάρχης Κρήτης και υπηρεσιακοί παράγοντες που συντονίζουν την όλη επιχείρηση.

Λίγο νωρίτερα έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου και το πλοίο “Ηellenic Spirit” από τη Λιβύη το οποίο μεταφέρει και νέους υπηκόους Κίνας, οι οποίοι πρόκειται, μέσω Κρήτης, να επαναπατριστούν τις επόμενες ημέρες στην πατρίδα τους. Οι Κινέζοι θα παραμείνουν μερικές ημέρες στην Κρήτη, έως ότου οργανωθεί η μεταφορά τους με ασφάλεια στην Κίνα, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός 15 ημερών. 

Ολόκληρος ο μηχανισμός της Κρήτης, όπως η Πολιτική Προστασία, το λιμενικό σώμα, η αστυνομία, τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ στο Ηράκλειο βρίσκονται, ο Κινέζος πρέσβης και κινέζικη αντιπροσωπεία, οι οποίοι έχουν συνεχείς επαφές και συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τις αρμόδιες αρχές για τον συντονισμό της όλης επιχείρησης.

Ήδη, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, άνοιξαν ξενοδοχεία στις περιοχές Αμμουδάρας, Λινοπεραμμάτων Χερσονήσου, Μαλλίων προκειμένου να καταλύσουν εκεί οι Κινέζοι και να απολαύσουν την Κρητική φιλοξενία. Αντιπροσωπεία της κινεζικής πρεσβείας, που επισκέφθηκε χθες τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, έμεινε απολύτως ικανοποιημένη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε