Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Έγραφαν σκευάσματα διατροφής σε νεκρούς και φέσωναν το ΙΚΑ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στοιχεία φωτιά για τη μεγάλη απάτη – Η ζημία σε βάρος του ΙΚΑ ξεπερνά τα 5εκ.€ ενώ οι νεκροί, στο όνομα των οποίων εκδίδονταν βιβλιάρια, υπολογίζονται σε περισσότερους από 50!

Η απάτη σύμφωνα με το cretalive.gr στηνόταν ως εξής: Κανονικά, ως είθισται άλλωστε, το βιβλιάριο ενός ασθενή παραδίδεται αμέσως μετά τον θάνατό του. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ηρακλείου, Νίκο Ροκαδάκη, η κομπίνα είχε στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εκδίδονται- σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- ακόμη και νέα βιβλιάρια στο όνομα των ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή, ερήμην της οικογένειάς τους! Το κύκλωμα, δηλαδή, είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε περισσότερες των δύο δημοσίων υπηρεσιών.

Σχετική ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του, έκανε στον Εισαγγελέα, Νίκο Μαρκάκη, ο διευθυντής του ΙΚΑ Ηρακλείου, μετά και την απαραίτητη ταυτοποίηση των στοιχείων για τις πρόσφατες αποκαλύψεις. Όπως είπε λίγο μετά τη συνάντηση “δεν μπορούσαμε να σπιλώσουμε υπολήψεις και να κατηγορήσουμε αναίτια ανθρώπους χωρίς να έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία στα χέρια μας. Η συνεργασία μας με τον Εισαγγελέα ήταν άκρως εποικοδομητική κι έτσι θα συνεχίσει να είναι. Θα του παραδώσουμε, εν ευθέτω χρόνω, νέα στοιχεία για την υπόθεση. Ό,τι χρειαστεί θα είμαστε στη διάθεσή του”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τα στοιχεία, ο αριθμός των…νεκρών σε βάρος των οποίων είχε στηθεί η κομπίνα, ξεπερνά τους….50 ενώ αρχικά οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 32! Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο αριθμός αυτός να αυξηθεί ακόμα περισσότερο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε