Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ηράκλειο: Κοριτσάκι με πλαστό διαβατήριο ξεσκέπασε κύκλωμα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα που πλαστογραφούσε πιστοποιητικά και έβγαζε από τη χώρα μας λαθρομετανάστες…

ξεσκέπασε η αστυνομία. Στο αεροδρόμιο ”Νίκος Καζαντζάκης”, αστυνομικοί συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς 26 και 23 ετών και δύο Ηρακλειώτες 21 και 64 ετών, γιατί μετά από έλεγχο που έγινε στους δύο πρώτους διαπιστώθηκε πως στην προσπάθεια τους να ταξιδέψουν είχαν επιδείξει στις αρχές πλαστά ισπανικά διαβατήρια, έχοντας μαζί τους ένα ανήλικο κοριτσάκι με επίσης πλαστό διαβατήριο.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα εισιτήριά τους, δεν τα είχαν “τσεκάρει” οι ίδιοι, αλλά μία ώρα νωρίτερα, οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν στη συνέχεια και μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων . Οι δύο ντόπιοι που εμπλέκονται στην υπόθεση και την προηγούμενη ημέρα, όπως διαπιστώθηκε, είχαν “τσεκάρει” εισιτήρια για λογαριασμό άλλων λαθρομεταναστών .

Τα άτομα αυτά παραδέχθηκαν την εμπλοκή τους στο κύκλωμα, ενώ ισχυρίστηκαν πως δρούσαν για λογαριασμό Ηρακλειώτη, του οποίου γνώριζαν μόνο το ονοματεπώνυμο. Σε αυτόν μάλιστα παρέδιδαν τις κάρτες επιβίβασης μετά το τσεκάρισμα των εισιτηρίων.

Για τις υπηρεσίες τους αυτές, οι δύο Έλληνες εισέπρατταν από 100-130 ευρώ ο ένας και 50 ευρώ ο άλλος, συγκεντρώνοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά, αφού όπως εκτιμάται αυτή η διαδικασία επαναλαμβανόταν συστηματικά.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των δύο αυτών ατόμων, που ήταν πατέρας και γιος, βρέθηκε ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο. Η Αστυνομία τώρα αναζητά έναν άντρα και μια γυναίκα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση .

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε