Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Συμφωνία για αγορά 250 τόνων ελαιολαδου από την Κίνα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Νέες προοπτικές για τα κρητικά προϊόντα και ιδιαίτερα του κρητικού ελαιολάδου άνοιξαν με την επίσκεψη του Κινέζου αντιπροέδρου κ. Ζανγκ Ντεγιάνγκ…

που υπέγραψε 14 συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, η μία εκ των οποίων, όπως επιβεβαιώθηκε, αφορά την αγορά 250 τόνων κρητικού ελαιολάδου.

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών και των επαφών του στην Αθήνα, επισκέπτεται από το απόγευμα την Κρήτη κι είχε συνάντηση με τη Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη, για το θέμα του ελαιολάδου αλλά και προϊόντων του νησιού.

Επιβεβαιώθηκε η συμφωνία για την απορρόφηση 250 τόνων ελαιολάδου. Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι θα ζητηθούν άλλοι 50 τόνοι, ενώ απευθυνόμενος στη Νομάρχη Ηρακλείου κ. Σχοιναράκη ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μη στεναχωριέστε για τις πωλήσεις ελαιολάδου, σε πέντε χρόνια θα ζητάμε τόσες ποσότητες που δεν θα μπορείτε να μας δώσετε“!

Ο κ. Ντεγιάνγκ αναφέρθηκε και στην αδελφοποίηση της Ν.Α. Ηρακλείου με την Καντόνα και επεσήμανε ότι το ερχόμενο διάστημα οι Κινέζοι που θα επισκεφθούν την Κρήτη θα είναι περισσότεροι.

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος επανέλαβε αυτό που είχε τονίσει και στην Αθήνα για τη στήριξη της κυβέρνησης της χώρας του στα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για να αντεπεξέλθει από την οικονομική κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γιατί η Κίνα στηρίζει την Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε