Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηριάννα: Σήμερα η δίκη για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της

Ηριάννα: Σήμερα η δίκη για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας συζητείται σήμερα η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξης που έχει επιβληθεί στην 29χρονη Ηριάννα.

Η υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή και χωρίς να της αναγνωρίστει κάποια ελαφρυντικό, για συμμετοχή της στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Το αποδεικτικό στοιχείο που οδήγησε στη καταδίκη της είναι ένα μερικό αποτύπωμα, σε γεμιστήρα εκτός όπλου, το οποίο είχε εντοπιστεί μαζί με άλλο “ορφανό” οπλισμό στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, για το οποίο επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αποτελεί άκυρο δείγμα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Θεόδωρο Μαντά, τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που επέβαλε την επίμαχη ποινή, δεν ήταν επαρκή, καθώς δόθηκε βαρύτητα στη σχέση της με εμπλεκόμενο σε διαφορετική δικογραφία της “ΣΠΦ”, για την οποία εκείνος έχει ήδη αθωωθεί ομόφωνα. Σημειώνεται πως στη δικογραφία της υπόθεσης υπάρχει και έκθεση του διορισμένου πραγματογνώμονα Γεώργιου Φιτσιάλου, διδάκτορος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Πανεπιστημίου Nice Sophia Antipolis της Γαλλίας και γενικού διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γενετικής και Ταυτοποίησης DNA, σύμφωνα με την όποια το επίμαχο γενετικό υλικό είναι προβληματικό.

Στο πλευρό της 29χρονης έχουν βρεθεί δεκάδες καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί, οι οποίοι με δημόσιες τοποθετήσεις τους ζητούν την άμεση αποφυλάκισή της. Ταυτόχρονα, 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν κάθε κοινωνικό φορέα και πολίτη να παρέμβουν υπέρ του αιτήματος της Ηριάννας.

Και σήμερα δίπλα στη νεαρή κατηγορούμενη πρόκειται να σταθούν δεκάδες φίλοι, αλληλέγγυοι και γνωστοί, όπως άλλωστε συνέβη και την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τον εγκλεισμό της στις γυναικείες φυλακές Θήβας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε