Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Οι βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, η ενίσχυση των βορειοανατολικών ανεμών στο Αιγαίο στα 8 μποφόρ και η πτώση της θερμοκρασίας.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, πιθανώς κατά τόπους έντονες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βουνά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους έντονες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στις κορυφές των βουνών της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με παροδικές βροχές και πιθανώς νωρίς το πρωί καταιγίδα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με παροδικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Ο καιρός στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται με τοπικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές πιθανές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βουνά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σε περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε