Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ήταν δική μου απόφαση τα ψηφοδέλτια”

“Ήταν δική μου απόφαση τα ψηφοδέλτια”

Την ευθύνη για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ “ανέλαβε” ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Οι αντιδράσεις από τους βουλευτές που έμειναν εκτός συνεχίζονται, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 να τις σχολιάσει…

Τα ψηφοδέλτια «ήταν δική μου απόφαση, χωρίς την επιρροή κανενός» τόνισε στη συνέντευξή του ο Κώστας Καραμανλής. Κριτήριο ήταν «συνολικές πολιτικές διαδρομές και συμπεριφορές» και το καλό της ΝΔ.

Ειδικά για τον κ. Τσιτουρίδη -που επιτέθηκε τόσο στη Ρηγίλλης όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τον αποκλεισμό του- ο Κ.Καραμανλής είπε ότι «είναι βαριά απόφαση του προέδρου του κόμματος» την οποία δεν συνέδεσε με άλλες υποθέσεις.

«Δεν θα αναφερθώ, ούτε θα σχολιάσω μεμονωμένων προσώπων τις δηλώσεις. Θα σας πω όμως το εξής: Εδώ και πολύ καιρό είχα κάνει σαφές ότι όταν έρθει η ώρα του καταρτισμού των ψηφοδελτίων, όλοι αξιολογούνται. Κατά συνέπεια ελήφθη μια απόφαση, δική μου απόφαση, χωρίς να έχει επιρροή κανενός, η οποία αξιολογούσε συνολικές πολιτικές συμπεριφορές.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens, δήλωσε εκ νέου ότι τα βιβλία της ΝΔ είναι ανοιχτά σε οποιοδήποτε έλεγχο και δήλωσε πρόθυμος, μετά την 4η Οκτωβρίου, και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να συνδράμει στη διερεύνηση «οποιασδήποτε υπόθεσης» αν δεν παρεμποδίζει τη δικαστική.

Αναφορικά με τις εκλογές, εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δυναμική» και ότι η ΝΔ «έχει ένα ζήτημα να συσπειρώσει» τους οπαδούς της και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κόμμα του μπορεί να νικήσει τις εκλογές γιατί έχει καθαρό μήνυμα.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ αν ηττηθεί ακόμη και με μεγάλη διαφορά ο πρωθυπουργός τόνισε «εγώ πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και τα δίνω όλα γι’ αυτό. Σε κάθε περίπτωση δεν έχω πρόθεση να αποχωρήσω με μια προϋπόθεση, ή αν θέλετε με μιάμιση προϋπόθεση. Να αισθάνομαι εγώ χρήσιμος και κυρίως να με θέλουν οι πολίτες που συνθέτουν τη Νέα Δημοκρατία. Καθαρές κουβέντες».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε