Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ηθελαν πολλά θύματα

Εξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν απο την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής.

 Τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο  μοτοσικλέτες και φορούσαν κουκούλες πλησίασαν λίγο πρίν τις 10 το βράδυ το κτίριο και  το “γάζωσαν” πιθανότατα με  δύο Καλάσνικοφ. Απο τις σφαίρες τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί εκ των οποίων οι δύο -μία γυναίκα κι ένας άνδρας- σοβαρά. 

    Οι δύο σοβαρά τραυματισμένοι δέχθηκαν σφαίρες στον θώρακα και στην κοιλιά, ενώ οι άλλοι 4 τραυματίστηκαν πιο  ελαφρά. Επίσης, ένας πολίτης που περνούσε συμπτωματικά από το σημείο, λιποθύμησε από το σοκ και διακομίσθηκε προληπτικά στον Ερυθρό Σταυρό.

    Από τους αστυνομικούς οι πέντε μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και  άλλος ένας στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Πληροφορίες ανέφεραν οτι οι δράστες εκατέλειψαν τις μηχανές στο ΜΕΤΡΟ του Χαλανδρίου και διέφυγαν με συγκοινωνία.Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη κι ένα άτομο με χειροβομβίδα στο κέντρο της Αθήνας. 

Στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκεύης βρίσκονται ανώτατοι αξιωματικοί και αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων σε μία προσπάθεια να συλλέξουν στοιχεία. Πήραν ακόμα και το υλικό απο τις κάμερες που υπάρχουν σε διάφορα κτίρια της περιοχής αλλά και στο τμήμα. Λίγη ώρα μετά την επίθεση οι αστυνομικοί εντόπισαν μία μοτοσυκλέτα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου απο το τμήμα. Ωστόσο δεν φαίνεται να είναι αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Εκτιμάται οτι υπήρχε και ομάδα υποστήριξης των τρομοκρατών. 
Οι δράστες ενδεχομένως είχαν στήσει καρτέρι ώστε την ώρα που γινόταν αλλαγή βάρδιας να υπάρχουν περισσότερα θύματα αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν οτι πρόκειται για επίθεση της “Σέχτας Επαναστατών” που χρησιμοποίησε Καλάσνικοφ για να στείλει μήνυμα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε : “Εχουμε πόλεμο. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε λογική. Θα πολεμήσουμε.” 

Πρόκειται για μία δυναμική απάντηση των νεο-τρομοκρατών  στις συλλήψεις φερόμενων ως μελών της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς” και την επικήρυξη των τριών αντιεξουσιαστών για τους οποίους υπάρχουν υποψίες οτι εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ομάδες.

“Καταδικάζω την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο αθώες ζωές” δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την επίθεση καταδίκασαν ΝΔ και ο ΛΑΟΣ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε