Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κ.Μητσοτάκης: “Η Ευρώπη δεν είναι ώριμη για να πάρει μεγάλες αποφάσεις”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Πρέπει να μπει τέλος στα πολλά λόγια και να γίνουν επιτέλους έργα και παρεμβάσεις δήλωσε από το Ηράκλειο ο πρώην Πρωθυπουργός

Αναφερόμενος στη συνολικότερη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέφερε πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα νομίζω, είπε, ότι οι εξελίξεις είναι τέτοιες που απαιτούν να ληφθούν μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις σε σύντομο χρόνο, ενώ εξέφραζε την εκτίμηση ότι η Ευρώπη δεν είναι ώριμη και έτοιμη για να πάρει τις αποφάσεις αυτές.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ζήτησε την εφαρμογή τους όσο γίνεται γρηγορότερα προσθέτοντας ότι αυτό αποτελεί το κοινό χρέος όλων Ελλήνων που ενδιαφέρονται για την πορεία του τόπου μας.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, εκείνο το όποιο είναι κυρίαρχο είναι ότι επελέγη ως πρωθυπουργός μια προσωπικότητα η οποία έχει και γνώση του αντικειμένου και ευρωπαϊκό και διεθνές κύρος και το ακόμα πιο σημαντικό όπως είπε ότι η κυβέρνηση αυτή στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ιδιαίτερα από τα δυο μεγάλα κόμματα.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει από τα λόγια στα έργα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “μπουχτίσαμε από λόγια και υποσχέσεις. Ο τόπος εχει ανάγκη να κυβερνηθεί είναι ανάγκη να παρθούν ορισμένες γρήγορες αποφάσεις που να αναφέρονται στην καθημερινότητα”.

Μιλώντας για το θέματα ανάπτυξης εκτίμησε πως είναι πολύ δύσκολο και θα αργήσουν να έλθουν οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες task force, όπως έγιναν στους ολυμπιακούς αγώνες, για να δοθεί προτεραιότητα στις εκκρεμείς εσωτερικές επενδύσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση αν βλέπει εκλογές τον Φεβρουάριο, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι εκλογές θα γίνουν και πρέπει να γίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι δυνατόν κανείς εχέφρων -όπως είπε- άνθρωπος και πατριώτης Ελληνας να πει ότι πρέπει να διακοπεί καλα και σώνει το έργο αυτής της κυβερνήσεως που είναι η σωτηρία της πατρίδος με την κυριολεξία της λέξεως, για να γίνουν μια ώρα γρηγορότερα οι εκλογές

Τέλος αναφερόμενος στη Δημοκρατική Συμμαχία είπε ότι η θέση της δικαιώθηκε 100%, προσθέτοντας ότι ο ρόλος της θα είναι θετικός και σημαντικός.

Διαβάστε επίσης:

Νέο “τσεκούρι” σε μισθούς-συντάξεις – Κραχ στα Ταμεία και νέοι φόροι “τρώνε” ένα μηνιάτικο

Ζητούν εγγύηση την κρατική περιουσία για να “κουρέψουν” το χρέος

Τρίτη και… φαρμακερή (;) για την 6η δόση – Το Eurogroup αποφασίζει αν θα χρεοκοπήσουμε ή θα σωθούμε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε