Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Και ο εισαγγελέας θέλει τη λίστα με τους φοροφυγάδες

Οι καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, πως υπάρχει λίστα φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί, προκάλεσαν την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα.

Ο Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα, ώστε επιτέλους να δοθεί απάντηση στο μέγα ερώτημα: αφού η κυβέρνηση έχει στα χέρια της λίστα με όλους εκείνους που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ στο κράτος, γιατί δεν κάνει τίποτα για να εισπράξει τα οφειλόμενα;

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία κατά την συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένταση μεταξύ του κ. Κουσελά και του και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να αντέδρασε στην ερώτηση Κουσελά για το ποια μέτρα έχουν ληφθεί για μεγαλοφειλέτες ρωτώντας τον τι έκανε ο ίδιος κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών και -όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα- ο κ. Κουσελάς υποστήριξε πως είχε παραδώσει λίστα με οφειλέτες, ενέργεια την οποία συνέδεσε με την αποχώρηση του από την θέση του υφυπουργού.

Στους δημοσιογράφους λίγο αργότερα, ο πρώην υφυπουργός φέρεται να διευκρίνισε ότι η επίμαχη λίστα αφορά 3.800 φοροφυγάδες με χρέη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.

Ο κ. Πεπόνης ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, με εντολή να εξεταστεί το θέμα που έθεσε ο κ. Κουσελάς και να εντοπιστεί αν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της απιστίας σε βάρος του δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόντρα Βενιζέλου – Κουσελά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε