Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Και ο Ιερώνυμος κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

Και ο Ιερώνυμος κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

«Ασχολούμαστε όλο με αριθμούς και ξεχνάμε την ψυχή μας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τασσόμενος κατά της πρότασης της κυβέρνησης να είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές.

«Πότε οι έμποροι θα δουν τα παιδιά τους, πότε θα δουν τις οικογένειές τους, πότε θα ξεκουραστούν και θα πάρουν δύναμη;», αναρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι δηλώσεις Ιερώνυμου έγιναν στο περιθώριο της συνάντησής του με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση στη Μονή Πετράκη, με τον οποίο συζήτησε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Ο υπουργός Εργασίας είπε πως συζητήθηκε το ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί η Εκκλησία μέχρι σήμερα αλλά και οι διαδικασίες μέσω των οποίων μπορεί να ενισχυθεί.

«Ως υπουργείο Εργασίας είδαμε τρόπους και διαδικασίες μέσα από τις οποίες μπορούμε να ενισχύσουμε αυτό το έργο, μέσα από κοινοτικούς πόρους, τα συσσίτια για τους φτωχούς, τα κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία, τη στέγη αστέγων».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και στη βοήθεια που προσφέρει η Εκκλησία. «Έχουμε όμως ανάγκες, κυρίως σε εξυπηρέτηση από πλευράς προσωπικού και χέρια εργατικά. Πάνω σε αυτό συζητήσαμε σήμερα με τον κ. υπουργό, ανταλλάξαμε απόψεις, προτάσεις και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γιατί αν προχωρήσουμε με αυτό τον στόχο, το έργο μας θα γίνει πολύ καλύτερο», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι λέει η αγορά για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Έτσι λειτουργούν τα καταστήματα στην Ευρώπη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε