Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Και ο μισθός από μισός με την εφορία! Απίστευτες αυξήσεις φόρων για εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Πλέον θα πρέπει να μιλάμε για την τιμωρία του μέσου Έλληνα πολίτη για την αποτυχία του συστήματος.

Με απίστευτες εκφράσεις όπως “ είναι λίγοι αυτοί που πληρώνουν. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αδικούνται από ένα φορολογικό σύστημα το οποίο μόνο κατ΄ όνομα είναι σύστημα. Είναι μία χύμα, ανοργάνωτη και άχαρη κατάσταση επί δεκαετίες τώρα” το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Το νέο φορολογικό σύστημα βάζει στο στόχαστρο το μεσαίο εισόδημα (και όχι μόνο), το εισόδημα, δηλαδή, που κινεί τα πάντα σε ετούτη τη χώρα.

Το νέο φορολογικό, έτσι όπως σχεδιάζεται, ουσιαστικά τιμωρεί όλους όσοι έχουν φανερά εισοδήματα και περιορίζεται σε γενικότητες για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Πλέον και (μάλλον μόνο) για εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ, δηλαδή για την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών αφού συνυπολογίζονται τα έσοδα των συζύγων δεν θα ισχύουν οι εκπτώσεις φόρου για δαπάνες που αφορούν ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ.

Ήδη και μάλιστα αναδρομικά για το 2011 έχει μειωθεί για όλους (ασχέτως εισοδήματος) το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ και έχουν μειωθεί και οι εκπτώσεις φόρου. Θυμηθείτε ότι η μείωση των φοροαπαλλαγών αυξάνει το φορολογητέο εισόδημα και αντιστοίχως το φόρο

Παράλληλα με το νέο φορολογικό πλήττονται δυο πολύ ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα. Οι αγρότες και οι κάτοικοι των νησιών.

Προωθείται η κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. Σήμερα, στα νησιά του Αιγαίου -πλην Κρήτης- ισχύουν συντελεστές ΦΠΑ μειωμένοι κατά 30% σε σύγκριση με αυτούς που εφαρμόζονται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δηλαδή ισχύουν συντελεστές 4,5%, 9% και 16%, αντί 6,5%, 13% και 23%.

Ενώ για τους αγρότες και κτηνοτρόφους προβλέπεται κατάργηση μειώσεων στα καθαρά ποσά γεωργικού εισοδήματος.

Δεν μένουν ατιμώρητοι όμως ούτε οι τρίτεκνοι και οι ανάπηροι σε αυτή τη χώρα. Προωθείται περικοπή των φοροαπαλλαγών κατά την αγορά Ι.Χ. αυτοκινήτου την ώρα που καταργείται ο φόρος πολυτελείας για τους λίγους που μπορούν σήμερα να αγοράσουν ακριβό αυτοκίνητο…

Ταυτόχρονα … ποινικοποιείται και η κτίση ακίνητης περιουσίας με το όνειρο κάθε Έλληνα να μετατρέπεται σε εφιάλτη με την ενοποίηση των φόρων. Στόχος είναι να καθιερωθεί ένας ενιαίος φόρος που θα περιλαμβάνει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών αλλά και την αποσύνδεση του εν λόγω τέλους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Διαβάστε επίσης::
“Ξαφνικός θάνατος” για μισθούς και εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ – Επιτροπεία από Υπουργούς και Τρόικα θα παίρνει νέα μέτρα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε