Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Και οι άνδρες δικαιούνται άδεια λόγω… υιοθεσίας

Όχι μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες αξιωματικοί και βαθμοφόροι του Λιμενικού Σώματος δικαιούνται, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, τρίμηνη άδεια για υιοθεσία παιδιού.

Αυτό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας και επέστρεψε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που τροποποιούσε το καθεστώς χορήγησης αδειών του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.
 
Σύμφωνα με το “Βήμα” το σχέδιο διατάγματος προέβλεπε τη χορήγηση τρίμηνης άδειας με πλήρεις αποδοχές στο θήλυ μόνο προσωπικό του Λιμενικού που υιοθετεί παιδί, εφόσον το υιοθετημένο παιδί είναι ηλικίας ως έξι ετών. Η τρίμηνη αυτή άδεια χορηγείται μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την ολοκλήρωση της διαδικασίας της υιοθεσίας.
 
Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν στη γνωμοδότησή τους ότι η παροχή της τρίμηνης άδειας για υιοθεσία παιδιού αποσκοπεί στην παροχή διευκολύνσεων στους αξιωματικούς και βαθμοφόρους του Λιμενικού Σώματος που είναι γονείς, ανεξαρτήτως διάκρισης φύλου και με βάση τις συνταγματικές διατάξεις του άρθρου 4 για την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών και του άρθρου 21 για την προστασία της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας.

Κατά συνέπεια, συνεχίζει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, η εν λόγω τριμηνιαία άδεια πρέπει να χορηγείται με τις ίδιες προϋποθέσεις και στους άνδρες που ανήκουν στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, εφόσον υιοθετούν παιδί.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε