Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Και όμως κινείται

Σε λίγες μέρες, μεσοκαλόκαιρα, δυο ειδήσεις με κάποιες κοινές αναφορές δείχνουν, όπως το τόξο στο μονόδρομο

ως κάτι προσπαθείται στην οικονομία και στην κοινωνία, κάτι που να διαφέρει από το κυνήγι των δεικτών του ΔΝΤ ή τα στοιχήματα για το πότε και αν θα γίνει ανασχηματισμός ή αναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Μιλώ για την ανάληψη της προεδρίας του Παναθηναϊκού από τον Ν. Κωνσταντόπουλο και την πρόταση του Μ. Σάλλα για την εξαγορά ΑΤΕ και ΤΤ. To ότι τάραξαν τα νερά, λιμνάζοντα και θολά, είναι σίγουρο γιατί το χιούμορ δούλεψε αμέσως. Τον Παναθηναικό τον βάφτισαν ΠΑΡΙΖΑ και την νέα τράπεζα GREEN.

Οι κοινοί, χαριτωμένοι, συνειρμοί είναι ορατοί. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη βασικός μέτοχος στο ποδόσφαιρο αλλά και μέτοχος στην Τράπεζα Πειραιώς, με μεγάλα ενδιαφέροντα στην ενέργεια, ακόμη και πράσινη.

Ας μην βιαστεί κανείς να μιλήσει εύκολα για διαπλοκή. Γιατί ο κος Κωνσταντόπουλος είναι και νομικός σύμβουλος του κου Αλαφούζου που είναι συνεταίρος με τον κο Μαρινάκη, νέο πρόεδρο του Ολυμπιακού, αδελφικό φίλο του κου Πατέρα, νυν Παναθηναϊκού αντιπάλου του κου Γ. Βαρδινογιάννη. . Και θα ήταν επιχειρηματικά ακατάληπτο, ιερόσυλο ακόμη και σαν αστείο, να ψελίσσει κανείς πως η επόμενη συγχώνευση θα ήταν ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναικό, ώστε να…. αντέξουν στον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό του Champions League.

Άνετα όμως μπορεί να σκεφτεί κανείς πως η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα, έναν ή πολλούς επιχειρηματικούς «συνεταίρους» στην προσπάθεια σχεδιασμού και υλοποίησης –αργότερα- της όποιας ανάπτυξης. Και ότι αρκετοί επιχειρηματικοί όμιλοι εξετάζουν το ενδεχόμενο.

Φαίνεται ότι ο πρώτος εκδηλώθηκε. Ανεξαρτήτως γνώμης για το εγχείρημα, το ένα ή το άλλο, ακόμη κι αν είναι πολύ νωρίς για να κριθούν, εξάλλου σε ότι αφορά στην Τράπεζα βρισκόμαστε ακόμη στην αναγγελία, ένα είναι δεδομένο.

Η κατεύθυνση είναι σωστή, είπαμε σαν το βέλος μονοδρόμησης στην οδική σήμανση. Ιδίως όταν δεν υπάρχει πια κόκκινος Κόκκαλης. Όχι τόσο για το τι έκανε στο ποδόσφαιρο αλλά για να τα υπόλοιπα που σιγά σιγά ξετυλίγονται και συνδέονται με τα έργα και τις ημέρες του τότε ΠΑΣΟΚ.

Έτσι αν και στρέφοντας το βλέμμα προς την αμαρτωλή Πράσινη Αγροτική και το πολύπαθο Γαλάζιο ΤΤ, τέκνα και τα δύο ενός ανώμαλου Δημοσίου βίου, ο έμπειρος πρόεδρος της Τραπέζης Πειραιώς, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα και πήρε το προβάδισμα στο σχεδιασμό του νέου οικονομικού χάρτη. Μένει πολύς δρόμος για να δούμε αν και ποια θέση θα έχει, όταν το πόνημα θα ολοκληρωθεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε