Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Και το… δούλεμα για την εγκύκλιο του τέλους ακινήτων, καλά κρατεί… – Επιμένουν: πρώτα πληρώνετε, μετά διορθώνουμε!

Την περιμέναμε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν βγήκε ποτέ. Τώρα, λένε ότι η αγωνία τελειώνει σήμερα ή το αργότερο αύριο…

Η έκδοση της εγκυκλίου που θα ξεκαθαρίζει ποιοι εξαιρούνται από το τέλος ακινήτων και ποιοι όχι, έχει καταντήσει σαν το μαρτύριο της σταγόνας για τους πολίτες. Τα «σήμερα-αύριο» της κυβέρνησης δε σταματούν και η αγωνία του κόσμου, μήπως του κόψουν το ρεύμα, μεγαλώνει.

Eντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο θα εκδοθεί η εγκύκλιος για το τέλος ακινήτων και τις ομάδες που εξαιρούνται, δήλωσε, το πρωί της Δευτέρας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, σε εκπομπή του ΜEGA.

Και η απάντηση που έδωσε στο ερώτημα γιατί καθυστερεί τόσο η εγκύκλιος ήταν «προκειμένου να είναι πλήρης».

Κι αν ακόμη κανείς δεν ξέρει ποιοι θα κληθούν οριστικά και αμετάκλητα να πληρώσουν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι πως όσα λάθη έχουν γίνει θα αναγνωριστούν, αλλά μετά την απομάκρυνση απ’ το ταμείο! Δηλαδή, ο πολίτης αναγκάζεται να πληρώσει το χαράτσι που έχει υπολογιστεί λάθος (πάντως προς τα πάνω) και αφού τα χρήματα μπουν τα κρατικά ταμεία, θα ακολουθήσουν και οι διορθώσεις!

Σύμφωνα με τον ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών δε θα απαλλαγούμε άμεσα από το χαράτσι για τα ακίνητα. Θα ισχύσει και του χρόνου, αλλά ίσως τότε να μη συνδέεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηλεκτροπληξία! Αυξήσεις από 01/01 στην ΔΕΗ – Παραδείγματα

Δεν έχουν τέλος τα λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το χαράτσι

Νέα απόφαση κατά της ΔΕΗ για το χαράτσι στα ακίνητα

Στην… αναμονή για την εγκύκλιο – Πότε και σε ποιους δε θα κόβεται το ρεύμα

Δεν έχουν έλεος – Θα πληρώσουμε κι άλλες αυξήσεις στην ΔΕΗ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε