Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Μίνι καύσωνας εως την Πέμπτη – Μετά έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Μίνι καύσωνας εως την Πέμπτη – Μετά έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

– Μίνι καύσωνας μέσα στην άνοιξη από σήμερα
– Η Πέμπτη η πιο θερμή ημέρα με τον υδράργυρο να φλερτάρει με τους 35 βαθμούς κελσίου
– Χαλάει ο καιρός την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο
– Ερχονται βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
– Αναλυτική πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό

Ενα τριήμερo με ζεστό καιρό μας περιμένει από σήμερα με τον υδράργυρο να φτάνει και να ξεπερνά τους 30 βαθμούς και να πλησιάζει ακόμη και τους 35 βαθμούς κελσίου την Πέμπτη.

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες

Για σήμερα Τρίτη περιμένουμε πρωϊνές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και γενικά αίθριο ουρανό με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά που θα πυκνώσουν το πρωί και το μεσημέρι και ίσως να βρέξει για λίγο, στα βουνά όμως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες 3 με 4 μποφόρ και τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 11 εως 29 βαθμούς, στα κεντρικά από 12 εως 30 βαθμούς και όταν λέμε 30 βαθμούς δεν εννοούμε τόσο και τα ανατολικά ηπειρωτικά όσο τα δυτικά, κυρίως τις περιοχές του Μεσσολογγίου, του Αγρινίου και του Πύργου. Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εως 26 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό με λίγες νεφώσεις το πρωί και το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εως 29 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά λιακάδα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει και ίσως βρέξει για λίγο στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 28 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ώρες…

Μίνι καύσωνας μέσα στην άνοιξη την Τετάρτη

Περιμένουμε πρωϊνές ομίχλες αλλά μετά γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα δυτικά αλλά στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 14 εως 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 15 εως 33 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 16 εως 29 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στα ανοιχτά εως 5 μποφόρ, κυρίως στον Ευβοϊκό. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 εως 31εναν βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λιακάδα το πρωί αλλά αργότερα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, θαλάσσια αύρα δηλαδή στον Θερμαϊκό μέχρι 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 15 εως 28 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε τι προβλέπει για τον αυριανό καιρό ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός…

Την Πέμπτη η πιο ζεστή μέρα του μίνι καύσωνα – Χαλάει από το απόγευμα ο καιρός

Η Πέμπτη θα είναι η πιο ζεστή μέρα του καυτού τριήμερου. Όμως, παρά το γεγονός πως θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τα βόρεια και προς τα κεντρικά οπου θα έχουμε αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν. Θα εκδηλωθούν βροχές και μπόρες που το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους θα είναι ισχυρές ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά  μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ αλλά αργότερα στα δυτικά θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 εως 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 16 εως 33 με 34 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 16 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στο Ηράκλειο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 28 βαθμούς, στην Κέρκυρα από 17 εως 29 βαθμούς, στη Λάρισα από 15 εως 34 βαθμούς και στην Πάτρα από 17 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά λιακάδα, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στον Ευβοϊκό εως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 17 εως 33 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές με βροχές και μπόρες κατά τόπους ισχυρές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, θαλάσσια αυρα δηλαδή 2 με 3 μποφόρ ενώ ο υδάργυρος θα κυμανθεί από 16 ως 29 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε τη σχετική πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού…

Πτώση της θερμοκρασίας και σποραδικές καταιγίδες την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο

Μετά την καλοκαιρινή παρένθεση, από την Παρασκευή και μετά, επανέρχεται η άνοιξη με τις συννεφιές και τις μεσημεριανιές βροχές και μπόρες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυριως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία κυρίως το Σαββατοκύριακο δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 27 με 28 βαθμούς σε όλη τη χώρα ενώ οι βοριάδες στο θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.

Ακούστε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε