Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κακοποίησαν στρατιώτη επειδή ζωγράφισε ένα… τριφύλλι!

Μια απίστευτη κακοποίηση δέχθηκε στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο από μόνιμο αρχιλοχία και δύο ΕΠΥ.
Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από πατέρα 18χρονου εθνοφρουρού, 3 στελέχη της ΕΦ στην Κύπρο, σε στρατόπεδο της επαρχίας Λευκωσίας, τον κακοποίησαν επειδή ζωγράφισε τριφύλλι σε ένα χαρτί.
 
Όπως γράφει το Sigmalive, πρόκειται για ένα Αρχιλοχία και 2 ΕΠΥ. Η καταγγελία αναφέρει ότι αφού έβρισαν τον νεαρό εθνοφρουρό, τα 3 στελέχη τον έδεσαν με πλαστική ταινία σε μία καρέκλα και τον έβαλαν ανάποδα σε ένα βαρέλι.
 
Το όσα αναφέρονται επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης ο οποίος καταδίκασε το περιστατικό ενώ σε αυτό το σημείο δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις αφού αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα από τις στρατιωτικές αρχές.
 
«Παρόμοια περιστατικά δεν έχουν καμία θέση στην Εθνική μας Φρουρά, έστω και αν είναι εντελώς μεμονωμένα. Το σχετικό επεισόδιο βρίσκεται υπό διερεύνηση, ασκείται ποινική ανάκριση και εκείνοι οι οποίοι ευθύνονται θα παραπεμφθούν και θα τιμωρηθούν με κάθε αυστηρότητα επειδή παρόμοια φαινόμενα- επαναλαμβάνω- δεν έχουν θέση σε έναν ανθρώπινο στρατό όπως είναι η κυπριακή εθνοφρουρά.»
 
Τέλος ο Υπουργός είπε ότι θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία εκεί όπου υπάρχουν ευθύνες.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε