Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κακοποιοί και τρομοκράτες αποφυλακίζονται μετά το 18μηνο

Κακοποιοί και τρομοκράτες αποφυλακίζονται μετά το 18μηνο

Το γεγονός της απίστευτης αποφυλάκισης κρατουμένου, κατηγορούμενου για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη, έρχονται στο φως και άλλες περιπτώσεις αδίστακτων κακοποιών και τρομοκρατών που αποφυλακίζονται επειδή παρέχρεται το 18μηνο της προφυλάκισής τους.

Το ρεποστάζ του MEGA, φέρνει στο φως άλλες τέσσερις εντελώς διαφορετικές δικογραφίες, με έναν κοινό παρανομαστή:

Τρομοκρατική Οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας – Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου – Επαμεινώνδας Κορκονέας, Βασίλης Σαραλιώτης, Στημένα παιχνίδια – Γιώργος Τσακογιάννης, Απαγωγή Περικλή Παναγόπουλου – Απόστολος Πετράκης, Χαράλαμπος Μουστάκας, Μανώλης Σκαρλατος.

Όλοι οι παραπάνω δεν δικάστηκαν μέσα στους 18 μήνες που ορίζει ο νόμος. Κάποιοι εξαφανίστηκαν, άλλοι καταδικάστηκαν και άλλοι αναμένουν ακόμη να δικαστούν. Πρόκειται για λίγες μόνο από τις γνωστές υποθέσεις που η δικαιοσύνη δεν κατάφερε να θέσει τα όρια που προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές έαν δεν γίνουν βαθιές τομές τόσο στην αποποινικοποίηση όσο και στον περιορισμό του αριθμού των δικηγόρων το πρόβλημα θα εντείνεται. Σημειώνεται η Ελλάδα ανήκει στις 4 χώρες που έχουν την πρωτιά σε παραβιάσεις του δικαιώματος του εύλογου χρόνου της δίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Παρέμβαση Τέντε ζήτησε ο Ρουπακιώτης για την ύποπτη αποφυλάκιση από τον Κορυδαλλό

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε