Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Καλά στην υγεία τους 11 Έλληνες στην Αϊτή

Υπουργείο Εξωτερικών ΦΩΤΟ EUROKIISSI
Υπουργείο Εξωτερικών ΦΩΤΟ EUROKIISSI

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν υπάρχουν κι άλλοι έλληνες πολίτες που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί στην Αϊτή.

Καλά είναι στην υγεία τους οι 11 Έλληνες πολίτες που έχουν εντοπιστεί στην Αϊτή, καθώς και ένας βέλγος υπήκοος, σύζυγος Ελληνίδας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει μέχρι τώρα το υπουργείο των Εξωτερικών. 

Ωστόσο, το υπουργείο των Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του δεν αναφέρει εάν υπάρχουν κι άλλοι έλληνες πολίτες στην πολύπαθη Αϊτή, ενώ στη διάθεση του κοινού εξακολουθούν να βρίσκονται τρεις τηλεφωνικές γραμμές εκτάκτου επικοινωνίας μέσω των οποίων πραγματοποιείται η καταγραφή των στοιχείων και η συλλογή πληροφορίων. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε διαρκή επαφή με τους οικείους τους. Μετά από συνεννοήσεις με την Ισπανική Προεδρία της ΕΕ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία άμεσου επαναπατρισμού όσων Ελλήνων το επιθυμούν με ειδική πτήση, η οποία πρόκειται να αναχωρήσει από το Port-au-Prince στις επόμενες 36 ώρες, προστίθεται στην ανακοίνωση.

 Η χώρα μας ανταποκρινόμενη άμεσα στις εκκλήσεις για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, προσέφερε, λίγες ώρες μετά το σεισμό, επείγουσα χρηματική βοήθεια ύψους 200.000 € μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος για την παροχή τροφίμων στους σεισμόπληκτους. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για την αποστολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε ποιά είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Αϊτή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε