Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «Χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα το σημερινό πολιτικό σύστημα»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σκληρές κουβέντες από το στόμα ενός ιεράρχη, με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, να προκαλεί ξανά μετά την επίσκεψή του στον Νικόλαο Ντερτιλή, τον τελευταίο φυλακισμένο της δικτατορίας.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων απάντησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, με μακροσκελή ανοιχτή επιστολή του, σε όσους τον κατηγόρησαν για την απόφασή του να επισκεφτεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή.

Μιλά για «φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας» και τονίζει ότι η επίσκεψή του στον Ντερτιλή δεν αποτελεί απλώς ανθρωπιστική πράξη, αλλά «μια γροθιά στην ψευδεπίγραφη Δημοκρατία της εποχής μας».

Πλέκει ξανά το εγκώμιο του Ντερτιλή και χαρακτηρίζει γενναία τη δήλωση του πως δέχεται να βγει από τη φυλακή μόνον αν η ελληνική Πολιτεία του ζητήσει συγνώμη, ενώ επιτίθεται στον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Πεταλωτή, γιατί «χωρίς ίχνος ντροπής διέστρεψε το περιεχόμενο της αιτήσεώς μου» αλλά και για τις δηλώσεις που είχε κάνει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Τύπο σχετικά με το αίτημα για επίσκεψη στον Ντερτιλή, εξαιτίας των οποίων «εκ του μηδενός δημιουργήθηκε ένας σάλος! Επί ημέρες τώρα τα μέσα ενημερώσεως ασχολούνται μαζί μου, με υβρίζουν και με αδικούν».

Ο Αμβρόσιος παραθέτει και την επιστολή που απέστειλε τον Γιώργο Πεταλωτή, στην οποία ζητά «τον σωφρονισμόν και την επιμόρφωσιν» του υπουργού και χαρακτηρίζει «χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα» το σημερινό πολιτικό σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ευχή του σε έναν από τους πρωταίτιους της Χούντας θα δώσει ο Καλαβρύτων;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε