Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Καλέστε με στην Εξεταστική για τη Siemens”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την Τρίτη η δικογραφία στην Επιτροπή. Να καταθέσει θέλει ο Χ.Βερελής.

Την πρόθεση του να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Ζίμενς, γνωστοποιεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής Σήφη Βαλυράκη, ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Βερελής.

 

Με αφορμή τη χθεσινή κατάθεση της δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου, η οποία αναφέρθηκε στη σύμβαση της Ζίμενς με το δημόσιο για τον προαστιακό, ο κ. Βερελής σημειώνει οτι δεν έχει υπογράψει ποτέ οποιαδήποτε ανάθεση για το συγκεκριμένο έργο και ζητά από τον κ. Βαλυράκη να καλέσει στην επιτροπή και τον ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος χειρίστηκε δικαστικά την υπόθεση. 

 Την Τρίτη η δικογραφία στην Επιτροπή
 

Mε εξώδικη δήλωσή του προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής, που διερευνά την υπόθεση Siemens, ο Γεώργιος Σκαρπέλης, πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΟΤΕ  και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της εταιρείας, δηλώνει πρόθυμος να θέσει αμέσως στη διάθεση της επιτροπής αντίγραφο της δικογραφίας.
 
Ο κ. Σκαρπέλης, μέσω του συνηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη, «επιτίθεται» κατά του ανακριτή της υπόθεσης Νίκου Ζαγοριανού και του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, ότι «λυσσαλέα αντέδρασαν» στο να πάρει ο ίδιος αντίγραφο της δικογραφίας του και αφού χρειάστηκε να εκδοθούν δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 
Με δεδομένο -όπως πληροφορείται ο κ. Σκαρπέλης- ότι «με διάφορα τερτίπια και προσχήματα μεθοδεύεται η μη αποστολή όλων των εγγράφων στην επιτροπή», δηλώνει πρόθυμος να τα αποστείλει ο ίδιος.
 
Ο πρόεδρος της εξεταστικής, Σήφης Βαλυράκης, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην επιτροπή. Την ίδια ημέρα έχει κληθεί να εξεταστεί ο κ. Μαντζουράνης.
 
Πάντως ο κ. Βαλυράκης, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με την αρμόδια ανακρίτρια, πληροφορήθηκε ότι το υλικό θα είναι στη διάθεση της επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε