Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Καλλιθέα – Πτώμα στον καταψύκτη: Ξεκίνησε η δίκη

Καλλιθέα πτώμα καταψύκτης

Η δίκη για τη συγκλονιστική υπόθεση τη δολοφονίας του 63χρονου ναυτικού από την Καλλιθέα άρχισε σήμερα (12.10.2017) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Πρόκειται για μία υπόθεση που είχε σοκάρει το πανελλήνιο καθώς το πτώμα του άντρα βρέθηκε μέσα σε καταψύκτη στο διαμέρισμα του τον Ιανουάριο του 2016.

Βασική κατηγορούμενη για την αποτρόπαια δολοφονία είναι η 50χρονη Βουλγάρα πρώην σύζυγος του θύματος και μητέρα του παιδιού τους.

Οι κατηγορούμενοι

Στο εδώλιο κάθεται επίσης μια 27χρονη συμπατριώτισσα της η οποία προανακριτικά περιέγραψε την σκηνή του εγκλήματος. Η 27χρονη ομολόγησε ότι βοήθησε τη φίλη της να βρει τους «εκτελεστές» του συμβολαίου θανάτου. Ωστόσο, στην συνέχεια, η νεαρή γυναίκα αναίρεσε τους αρχικούς ισχυρισμούς της.

Στο εδώλιο κάθεται και ένας νεαρός που φέρεται να μετέφερε τον καταψύκτη ενώ ένας Βούλγαρος ο οποίος έχει επίσης παραπεμφθεί στο εδώλιο αναζητείται.

Καλλιθέα πτώμα καταψύκτης

Κατά την έναρξη της διαδικασίας οι δύο γυναίκες, κατηγορούμενες, αρνήθηκαν κάθε σχέση με το έγκλημα.

Το πτώμα του χρόνου ναυτικού εντοπίστηκε ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του μέσα σε ένα καταψύκτη στο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει η πρώην σύζυγος του.

Τι κατέθεσε ο αδελφός του θύματος

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας. Η δικαστική αίθουσα πάγωσε όταν εξετάστηκαν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και δύο δικαστικοί επιμελητές οι οποίοι εντόπισαν το πτώμα του άτυχου ναυτικού.

Ο αδελφός του θύματος αναφέρθηκε στη διαμάχη του πρώην ζευγαριού για την επιμέλεια του γιου τους, 14 ετών, ο οποίος σήμερα φιλοξενείται σε ίδρυμα ανηλίκων στη Βουλγαρία.

Όπως ανέφερε, η 50χρονη παντρεύτηκε τον αδελφό του για οικονομικούς λόγους. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην μεγάλη αδυναμία που είχε ο αδελφός του στο γιο του ενώ αντίθετα η 50χρονη “έβαζε λόγια” στο παιδί για να κατηγορεί τον πατέρα του ότι το κακοποιούσε με απώτερο στόχο να φύγει από κοντά του. 

Καλλιθέα πτώμα καταψύκτης

Παράλληλα, ο μάρτυρας τόνισε ότι η κατηγορουμένη άλλαξε συμπεριφορά απέναντι στον αδελφό του όταν γεννήθηκε το παιδί.

Το 2008, όπως ανέφερε, η κατηγορούμενη έφυγε για τη Βουλγαρία μαζί με το παιδί αλλά και 223.000 ευρώ που είχε καταθέσει σε λογαριασμό ο παππούς του.

“Το έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια του παιδιού”

Το μεγαλύτερο θύμα είναι το παιδί. Ο πατέρας του είναι δολοφονημένος και η μητέρα του στη φυλακή. Όλα τα έκανε η κατηγορούμενη για εκδίκηση και για να αρπάξει την περιουσία. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο της” είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα πως η πρώην σύζυγος του αδελφού του ευθύνεται για τη δολοφονία. “Δεν πρόκειται για ευφυέστατο άτομο. Υπέπεσε σε χοντρό σφάλμα , να νοικιάσει το σπίτι και να σκοτώσει τον αδελφό μου… Το έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια του παιδιού. Ήταν στο μπαλκόνι”. 

“Τον ήθελε για τα λεφτά του”

Τα προβλήματα που είχε το ζευγάρι επιβεβαίωσε καταθέτοντας στο δικαστήριο και ένας αδελφικός φίλος του θύματος ο οποίος ήταν και ο πρώτος που αντιλήφθηκε την εξαφάνιση του. “Εγώ διαφωνούσα με το γάμο τους. Είχα την άποψη ότι τον ήθελε για τα λεφτά του… Είχαν μεγάλη διαφορά ηλικίας και ήταν απαιτητική” κατέθεσε ο μάρτυρας .

“Όταν ανοίξαμε τον καταψύκτη έχασα τον κόσμο”

Την στιγμή που βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο έγκλημα μαζί με δύο δικαστικούς επιμελητές περιέγραψε ο ιδιοκτήτης του μοιραίου διαμερίσματος στην Καλλιθέα. “Όταν ανοίξαμε τον καταψύκτη εγώ έχασα τον κόσμο.  Ανοίξαμε και κλείσαμε το καπάκι . Είδαμε έναν παγωμένο άνθρωπο. Ήταν κουλουριασμένος και φαινόταν η πλάτη του” κατέθεσε ο ιδιοκτήτης  του διαμερίσματος.

Καλλιθέα πτώμα καταψύκτης

Παρά το γεγονός ότι εντός του διαμερίσματος είχε συμβεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα κανείς για ένα χρόνο δεν είχε αντιληφθεί τίποτα.

Πλήρωνε τα ενοίκια μετά από την άγρια δολοφονία

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης αποκάλυψε ότι αν και σύμφωνα με την κατηγορία, η δολοφονία έγινε τον Ιανουάριο του 2015 και λίγες ημέρες αργότερα η 50χρονη έφυγε από την Ελλάδα… Εκείνη εξακολουθούσε να πληρώνει κανονικά το ενοίκιο και τους λογαριασμούς του σπιτιού. 

Εμπλοκή δημιουργήθηκε, όπως είπε ο μάρτυρας , τον Ιούλιο του 2015 λόγω capital control όταν η κατηγορούμενη τον πήρε τηλέφωνο και του είπε πως ήταν εκτός Αθηνών και είχε πρόβλημα με την κατάθεση των χρημάτων.

“Από τότε σταμάτησε κάθε επικοινωνία μαζί της…” είπε ο μάρτυρας. “Της τηλεφώνησα και όταν δεν μου απάντησε της έστειλα μήνυμα. Δυο ημέρες αργότερα μου απάντησε και εκείνη με μήνυμα εξηγώντας μου ότι κάτι είχε ξεχάσει το παιδί έξω από το ψυγείο “ είπε.

Η στιγμή που εντοπίστηκε το πτώμα στον καταψύκτη

Ο δικαστικός επιμελητής περιέγραψε στο δικαστήριο την εικόνα που αντίκρισαν όταν μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα . “Μπήκαμε με κλειδαρά . Υπήρχε μια μυρωδιά Κλεισούρας. Το σπίτι ήταν ακατάστατο, υπήρχε ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια βασιλόπιτα. Ο καταψύκτης ήταν στο  χολ του σπιτιού και κλεισμένος με μια μονωτική ταινία. Τον ανοίξαμε και αμέσως μετά ειδοποιήσαμε την ασφάλεια”. 

Καλλιθέα πτώμα καταψύκτης

Ο δεύτερος δικαστικός επιμελητής κατέθεσε πως είδε το πτώμα μέσα στον καταψύκτη. “Είδα λίγο το κεφάλι και την πλάτη. Είχε λίγο πάγο. Στην αρχή έπαθα σοκ. Ήταν σε εμβρυακή στάση , ήταν δεμένα τα χέρια με τα πόδια του” περιέγραψε.

Σημειώνεται πως η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα να έρθει και να καταθέσει το παιδί από τη Βουλγαρία καθώς αμφισβητείται η παρουσία του στο μπαλκόνι του διαμερίσματος την ώρα της δολοφονίας. Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφαση του.

 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Οκτωβρίου 2017. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις