Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Καλός καιρός με λίγα σύννεφα – Δείτε την πρόγνωση μέχρι και την Τρίτη

Λίγες βροχές μπορεί να πέσουν στα δυτικά. Μέχρι 7 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο, χωρίς αλλαγή η θερμοκρασία.

Ακούστε τι είπε στο NewsIt ο μετεωρολόγος Αντώνης Λάλος για τον καιρό του διημέρου.

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Σάββατο

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 19 βαθμοί Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και το απόγευμα στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από 4 έως 22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί στα νότια 3 με 4 και στα βόρεια 5 με 7 μποφόρ. Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στην Αττική αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το μεσημέρι όμως, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στα δυτικά, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και στα ορεινά ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Την Τρίτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε