Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καμία… ανοχή στους οίκους ανοχής! – Ο Δήμος τους κλείνει, εκείνοι ξανανοίγουν!

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

300 οίκοι ανοχής λειτουργούν στην Αθήνα, αλλά μόνο οι τρεις έχουν άδεια. Για αυτό και δήμος έχει ήδη βάλει λουκέτα σε 199 που δούλευαν παράνομα.

Όλα αυτά προκύπτουν από έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Από τις αρχές του έτους έως και τις 12 Ιουλίου, το αρμόδιο γραφείο του δήμου σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, προχώρησε σε 71 σφραγίσεις και 128 επανασφραγίσεις οίκων ανοχής, λόγω παραβίασης των σφραγίδων.

Στα όρια του δήμου λειτουργούν μόνον τρεις οίκοι ανοχής με άδεια εγκατάστασης ενώ οι υπόλοιποι, περίπου 300, οι οποίοι λειτουργούν χωρίς άδεια εγκατάστασης, έχουν σφραγιστεί από την αρμόδια υπηρεσία, όπως προβλέπεται από το νόμο, αναφέρει στο έγγραφό του ο υπουργός Εσωτερικών.

Και προσθέτει ότι «στη συντριπτική τους πλειονότητα οι εκμεταλλευτές των σφραγισμένων οίκων (μισθωτές, ιδιοκτήτες κ.λπ.), παραβιάζουν τις σφραγίδες και συνεχίζουν την παράνομη λειτουργία τους. Αυτό έχει ως συνέπεια το αρμόδιο γραφείο του δήμου να πραγματοποιεί συνεχείς επανασφραγίσεις».

Ο κ. Καστανίδης ενημερώνει, επιπλέον, ότι ο δήμος Αθηναίων έχει καταθέσει προτάσεις για την αναμόρφωση του νομικού πλαισίου που διέπει την άδεια εγκατάστασης και χρήσης οικημάτων με αυτό το αντικείμενο, και οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν από τα συναρμόδια υπουργεία, σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, και θα εξεταστεί η σκοπιμότητα ανάληψης κάθε απαραίτητης πρωτοβουλίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε