Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη

Κρίσιμη αλά σταθερή η κατάσταση της δόκιμης αστυνομικού.

Εκτός κινδύνου οι άλλοι πέντε τραυματίες αστυνομικοί ενώ εξιτήριο θα πάρει ο πολίτης που είδε την επίθεση και έπαθε νευρικό κλονισμό.
Στο μικροσκόπιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής μπήκαν όλα τα στοιχεία για τον εντοπισμών των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής.
Αρκετά ίχνη εκιμάται ότι άφησαν πίσω τους οι δράστες. Εγκατέλειψαν άρον άρον τις μοτοσυκλέτες, αφού άφησαν αναμμένες τις μηχανες. 99 κάλυκες και μια σφαίρα που δεν ρίχτηκε εξετάζονται στα εργαστήρια. Ενώ και η περόνη της χειροβομβίδας που μάλλον τους έπεσε από τη βιασύνη τους ίσως έχει δαχτυλικά αποτυπώματα.
Η αστυνομία πιστεύει ότι οι τρομοκράτες προετοίμαζαν εδώ και καιρό το χτύπημα. Μετά την προκήρυξη όμως των “ληστών με τα μαύρα” και της αστυνόμευση των Εξαρχείων επίσπευσαν το χτύπημα για να το κάνουν επίκαιρο. Γι αυτό το λόγο λένε, πως έκαναν βιαστικές κινήσεις και ενδεχομένως το μοιραίο λάθος, δηλαδή να αφήσουν πίσω τους ακάλυπτα ίχνη.
Αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη μέχρι τώρα κάποιοι κάνουν λόγο ίσως για εμφάνιση νέας οργάνωσης. Μπόρει όμως να είναι η “Σέχτα Επαναστατών” ή ο “Επαναστατικός Αγώνας”.
Η χειροβομβίδα που χρησιμοποιήθηκε δεν έχει καμία ομοιότητα με τις χειροβομβίδες ρωσικής ή γιογκοσλαβικής προέλευσης που είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν οι δύο οργανώσεις.
Συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ καταγγέλουν ότι τα κουβούκλια στις σκοπίες που είναι έξω από τα αστυνομικά τμήματα δεν είναι αλεξίσφαιρα. Τα περισσότερα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο με ένα κοινό τζάμι ενώ σε πολλά τμήματα είναι σε άθλια κατάσταση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε