Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καμίνι η χώρα – Πως να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα

Καμίνι η χώρα – Πως να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα

Τι να φορέσετε, τι να φάτε και τι να προσέξετε για να αντιμετωπίσετε τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού. Τι οδηγίες δίνει μέσω του Newsit ο καθηγητής Παθολογίας Αναστάσιος Σπαντιδέας.

Με το θερμόμετρο να δείχνει 35 βαθμούς υπό σκιάν και 40 βαθμούς κελσίου κάτω από τον καυτό ήλιο είναι απαραίτητο να λάβετε τα μέτρα σας.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστάσιος Σπαντιδέας “ιδιαίτερα με τις αλλαγές των κλιματολογικών συνθηκών ο καύσωνας βρίσκεται πάλι μπροστά μας και σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε απώλειες ανθρώπων γιατί δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ:
– Να αποφέυγετε τις άσκοπες εξόδους και την έκθεση του σώματός μας σε υψηλές θερμοκρασίες.

– Να απέχετε από κάθε μορφή βαριάς σωματικής άσκησης ή εργασίας σε ακάλυπτους εξωτερικούς χώρους. Ιδιαίτερα τα άτομα που εργάζονται σε ανοιχτό περιβάλλον και όσοι κάνουν βαριά χειρονακτική εργασία θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

– Να παραμένετε σε κλιματιζόμενους χώρους και όπου δεν υπάρχουν να προτιμάτε σκιαζόμενους χώρους.

– Να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα και το ντύσιμό σας να είναι πολύ ελαφρύ. Τα μωρά πρέπει να τα ντυνετε με δροσερά ρούχα και να αφήνετε ακάλυπτα τα χέρια και τα πόδια τους.

– Να αποφεύγετε τα βαριά φαγητά και να τρώτε ελαφρά. Προτιμήστε τα μικρά και συχνά γεύματα με άφθονα φρούτα και λαχανικά και αποφύγετε τα πλούσια σε λιπαρά και μεγάλα γεύματα. Η τροφή σας να είναι ελαφρώς αλατισμένη καθώς ο οργανισμός χάνει πολλά υγρά μέσω της εφίδρωσης.

– Αποφύγετε τα ζεστά ροφήματα και αφεψήματα και πιείτε άφθονο νερό και δροσερά υγρά.

– Να μην καταναλώνετε οινοπνευματώδη ποτά γιατί αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος ιδιαίτερα κατά τις μεσημεριανές ώρες που η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή.

– Να κάνετε συχνά και δροσερά ντους εάν έχετε τη δυνατότητα.

– Τα ατόμα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα όσοι έχουν καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους για πιθανή ρύθμιση των δόσεων των δόσεων των φαρμάκων που λαμβάνουν.

– Να φοράτε πάντα καπέλα και αντιλιακά όταν εκτίθεστε σε ανοιχτούς χώρους.

– Να φοράτε γυαλιά ηλίου για να προστατέψετε τα μάτια σας από την ακτινοβολία του ήλιου.

– Να μην ξεχνάτε να φροντίζετε τα υπερίληκα άτομα και τα μωρά που δεν έχουν τη δυνατότητα να προστατευθούν.

Aκούστε τι δήλωσε στο Newsit ο καθηγητής Παθολογίας Π.Α Αναστάσιος Σπαντιδέας:

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΕ 300 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣTHΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γεμίστε τις παραλίες, έρχεται το πρώτο 40αρι του καλοκαιριού!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε