Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καμίνης: Άδικα και μη λειτουργικά τα οριζόντια μέτρα

Καμίνης: Άδικα και μη λειτουργικά τα οριζόντια μέτρα

Κατά της Επιτροπείας, της διαθεσιμότητας, των καταλήψεων, αλλά και της πρόσφατης εγκυκλίου του υφ. Εσωτερικών για τον νόμο της ιθαγένειας, τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά την παρέμβασή του στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Καμίνης, χαρακτήρισε για άλλη μια φορά τα οριζόντια μέτρα ως άδικα και μη λειτουργικά και ζήτησε να αξιοποιηθεί ο ανενεργός μέχρι σήμερα Ν.4024/2011 που προβλέπει αξιολόγηση ανθρώπων και υπηρεσιών.

Όπως ρώτησε ρητορικά: «Είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι θα πάει μπροστά η χώρα χωρίς αξιολόγηση;»

Ο κ. Καμίνης τάχθηκε κατά των καταλήψεων, σημειώνοντας, ότι είναι το άλλο άκρο του μέτρου της διαθεσιμότητας. Επίσης τάχθηκε κατά των κινητοποιήσεων από τους δημάρχους, σημειώνοντας ότι είναι παράλογο οι δήμαρχοι να κλείνουν τους δήμους.

Για την επιτροπεία των δήμων σημείωσε, ότι στην πραγματικότητα είναι κηδεμονία.

Σε ό,τι αφορά στην εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών τόνισε, ότι δεν μπορούμε να νομοθετούμε με εγκυκλίους και μάλιστα εφαρμόζοντας μια απόφαση που ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί.

Και κατέληξε: «Η κοινή λογική επιβάλλει προσήλωση στους θεσμούς και τη νομιμότητα… Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα για την ενηλικότητά μας. Ας ξεκινήσουμε από την αξιολόγηση για να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη διοίκηση».

Διαβάστε

Δήμαρχοι: Να γίνει καταγραφή των αναγκών σε προσωπικό του δημοσίου τομέα

Τα άκουσε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Στυλιανίδης – Έστειλε τελεσίγραφο για τη διαθεσιμότητα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε