Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κανονικά η λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων το Σαββατοκύριακο

Κανονικά η λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων το Σαββατοκύριακο

Ολοκληρώθηκαν όλες οι διοικητικές ενέργειες που απαιτούνταν, προκειμένου από 1.1.2013, το σύνολο του φυλακτικού προσωπικού των Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων της χώρας να λαμβάνει εγκαίρως τις αμοιβές τόσο για τις Κυριακές και αργίες, όσο και για την πέραν του 5νθημέρου απασχόλησή τους, με εντολή του Αναπληρωτή υπουργού ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα.

«Επομένως δεν συντρέχει λόγος αποχής των εργαζομένων από τα καθήκοντα τους ή οποιασδήποτε άλλης μορφής κινητοποιήσεων από πλευράς της Π.Ε.Υ.Φ.Α. οπότε και αναμένεται οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μουσεία να λειτουργήσουν κανονικά», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Θυμίζουμε, ότι την Παρασκευή 28/12/2012, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, η Π.Ε.Υ.Φ.Α. κάλεσε τους Αρχαιοφύλακες να μην εργάζονται Σαββατοκύριακα και Αργίες στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους αρχής γενομένης από το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2013 που είναι στις 5 και στις 6 Ιανουαρίου, μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα σχετικά με την καθυστέρηση στην έγκριση και δημοσίευση των απαραίτητων Υπουργικών Εγκριτικών Αποφάσεων για την πληρωμή των εξαιρεσίμων στους αρχαιοφύλακες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι αρχαιοφύλακες κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τα Χριστούγεννα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε