Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Κανονικα οι πτήσεις σήμερα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Κανονικά θα γίνουν τελικά όλες οι πτήσεις σήμερα αφού πριν από λίγο οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας….

  ανέστειλαν τις κινητοιποιήσεις τους.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να αναστείλουν την τετράωρη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει για το πρωί της Παρασκευής.
 

Οι ελεγκτές αλλά και οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις εναντίον της σχετικά με τον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές και τονίζουν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν τον «διασυρμό της υπηρεσίας και των εργαζομένων της».

 
Την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση η υπηρεσία δεν πρέπει να βρεθεί ανάμεσα στη διαμάχη κυβέρνησης και επιχειρηματιών.
 
Η διοίκηση της ΟΣΥΠΑ απέδωσε μάλιστα πολιτικές σκοπιμότητες στην ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές, και τόνισε πως εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ σε προσφυγή της Aegean Airlines, η οποία ζητά να μην ισχύσει η ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού, που προέβλεπε την ανάδειξη αναδόχου για τέσσερα χρόνια.
 
Τα μέλη της ΟΣΥΠΑ συμφώνησαν πάντως με την άποψη του προέδρου της Olympic Air κ. Α. Βγενόπουλου ότι ο διαγωνισμός για την επίγεια εξυπηρέτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια θα πρέπει να γίνει με ομαδοποίηση αεροδρομίων και όχι για το καθένα ξεχωριστά έτσι ώστε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ κ. Β. Αλεβιζόπουλο «να μην βρεθεί ο κ. Βγενόπουλος με τα λιγότερο κερδοφόρα αεροδρόμια και τα φιλέτα να δοθούν σε άλλους».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε