Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ την Πέμπτη

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Χωρίς προβλήματα θα γίνουν τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ ενόψει του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου.

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας κήρυξε απεργία από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06:00 της Παρασκευής, για το προσωπικό των ΚΤΕΛ καταγγέλλοντας «παραβίαση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης, παράνομες απολύσεις, μειώσεις μισθών και απόπειρες εφαρμογής της εκ περιτροπής απασχόλησης».
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, οι εργαζόμενοι θα κάνουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό στις 07:00 της Πέμπτης.

Οι οδηγοί, όμως, αποτελούν το 10% των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ. Το 90% είναι οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι, όπως είπε στο NewsIt ο πρόεδρός τους, Σοφοκλής Φάτσιος, δε θα απεργήσουν και τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ θα γίνουν κανονικά και δε θα δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις των επιβατών ενόψει του τριημέρου.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο εν μέσω οικονομικής κρίσης, που συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στη χώρα μας και θυσίες από τον ελληνικό λαό, να απαιτεί η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού των ΚΤΕΛ», το οποίο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εξακολουθεί να αμείβεται κανονικά, χωρίς περικοπές, τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους στον δημόσιο τομέα έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών και επιδομάτων».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα απεργιακή εβδομάδα – Δεν κινούνται τα ΜΜΜ αύριο, κανονικά τα ταξί

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε