Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά και Ραφήνα – Δε φεύγουν πλοία από το Λαύριο

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο προκάλεσαν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, δεν ισχύει πια. Αλλά δε φεύγουν όλα τα πλοία…

Με ευθύνη των πλοιοκτητριών εταιριών, το Highspeed 4 που ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει στις 07:30 για Πάρο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνημ αλλά και το Speedrunner 4 που θα έκανε το δρομολόγιο Σέριφο, Σύφνο, Μήλο και επρόκειτο να φύγει στις 12:00, δεν πρόκειται να αναχωρήσουν.

Νωρίτερα, το Knossos Palace, με 611 επιβάτες, καθυστέρησε 1:30 ώρα να δέσει στο λιμάνι, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι δεν το άφησαν να πλησιάσει!
Το βράδυ, στο λιμάνι των Χανίων το πλοίο «Ελυρος» κατά τη διαδικασία πρόσδεσης χτύπησε στην άκρη της προβλήτας με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρό βαθούλωμα στο πλοίο. Μετά από επιθεώρηση, του επετράπη ο απόπλους.

Στη Ραφήνα, το γενικό απαγορευτικό απόπλου κράτησε έως 09:00 και στη συνέχεια ήρθη.
Νωρίτερα, το πλοίο Θεόφιλος με προορισμό την Τήνο και τη Μύκονο δεν έλυσε κάβους, ενώ τα «Πηνελόπη» και Super Fast με τον ίδιο προορισμό, αποφασίστηκε να φύγουν, αλλά θα φτάσουν έως την Άνδρο κι εκεί να κριθεί αν θα συνεχίσουν την πορεία τους.

Στο Λαύριο, οι καπετάνιοι των πλοίων «Μαρμάρι» (που θα πήγαινε στην Κύθνο) και «Μακεδών» (που θα πήγαινε στην Τζιά) αποφάσισαν να μη φύγουν τα πλοία αν δεν «πέσει» πρώτα ο καιρός.

Το πρωί, το οχηματαγωγό “Αμφιτρίτη” κατά την αναχώρησή του από τον δίαυλο των Μεγάρων κόλλησε σε αβαθή. Το πλοίο αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και συνέχισε το ταξίδι του για την περιοχή της Αγ. Φανερωμένης στη Σαλαμίνα.

Στο μεταξύ, στην προβλήτα του λιμανιού της Σύρου, ακούμπησε κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης το κρουαζιερόπλοιο “Cristina- Caterina”, με 326 επιβάτες. Το πλοίο, με τη βοήθεια ρυμουλκού, πρόσδεσε τελικά στο λιμάνι και του απαγορεύθηκε ο απόπλους, ενώ ιδιώτης δύτης με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας πραγματοποιεί έλεγχο στα ύφαλα του πλοίου.

Τέλος, το αλιευτικό σκάφος “Λουκάς” με δύο επιβαίνοντες, προσάραξε το πρωί σε βραχονησίδα 6 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Ηρακλείου. Τα δύο άτομα παραλήφθηκαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα γνωστά… προβλήματα από την πρωινή καταιγίδα

Βελτίωση από… αύριο – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – Άρχισαν ήδη τα προβλήματα

Εδώ και 20 χρόνια κάθε φορά που βρέχει η Χαμοστέρνας βουλιάζει – Γιατί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ NEWSIT WEATHERCENTER

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε