Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κανονικά τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι συνεχίζεται το εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ των έξι φρεγατών από την Γαλλία.   

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει δραστικές περικοπές στα εξοπλιστικά προγράμματα,ωστόσο από τις μέχρι τώρα επαφές του υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου,δεν προκύπτει ότι κάποιο από τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση,”παγώνει”. 

Στη συνάντηση που είχε σήμερα με το γάλλο ομόλογό του Έρβε Μορέν, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο θέμα των έξι φρεγατών από τη Γαλλία ,κόστους πάνω από 4,5 δις ευρώ,λέγοντας ότι “θα κινηθούμε στο πλαίσιο των ειλημμένων αποφάσεων της ελληνικής Πολιτείας”.

Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα προχωρά και το ερώτημα που προκύπτει είναι σε ποιο ναυπηγείο θα “χτιστούν” οι μισές τουλάχιστον από τις έξι φρεγάτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Πεντάγωνο, έχει φθάσει πρόταση από το Άμπου Ντάμπι. Πρόκειται για πρόταση από την “Άμπου Ντάμπι Μάρε” . 

Με τους Γάλλους είναι ανοιχτό και το θέμα της αγοράς ελικοπτέρων έρευνας διάσωσης,το οποίο ο υπουργός Άμυνας συνέδεσε με την παραλαβή των μεταφορικών ελικοπτέρων ΝΗ 90 ,η οποία έχει καθυστερήσει λόγω πολλών τεχνικών προβλημάτων. Σύμφωνα με επιτελείς της Αεροπορίας Στρατού, ο κατάλογος των τεχνικών παρατηρήσεων που πρέπει να επιδιορθωθούν, ξεπερνά τις 55! 

Την Πέμπτη ο Β.Βενιζέλος, είχε συναντηθεί και με το Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα,με τον οποίο συζήτησε και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Οι ρώσοι επιθυμούν να κλείσουν το θέμα της προμήθειας 450 τεθωρακισμένων οχημάτων,συνολικού κόστους 1,5 δις ευρώ, αγορά την οποία είχαν συμφωνήσει ο τότε πρωθουργός Κώστες Καραμανλής και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Ωστόσο, ακόμη δεν υπάρχει τελική υπογραφή για τη συμφωνία Ο κ. Βενιζέλος,σύντομα θα ταξιδέψει στη Μόσχα και τον Ιανουάριο, θα πάει στην Ουάσιγκτον,όπου το βασικό θέμα θα είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε