Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Κάνουν απαγωγές για να ξεφύγουν από την οικονομική κρίση!

Η οικονομική κρίση οδηγεί ορισμένους ανθρώπους με λευκό ποινικό μητρώο να κάνουν απαγωγές για να πάρουν…χρήματα. Τι λέει η αστυνομία. Πως παγίδευσαν την νεαρή φοιτήτρια κόρη του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων.

Οι απαγωγές από ανθρώπους της διπλανής πόρτας και με λευκό ποινικό μητρώο προβληματίζουν τις αρχές ασφαλείας , ύστερα κι από την εξιχνίαση της απαγωγής της 22χρονης φοιτήτριας στην Καστοριά που έγινε χθες.
 
Η 22χρονη αφέθηκε ελεύθερη μετά από τρεις ημέρες ομηρείας κι αφού ο πατέρας της, δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων, κατέβαλε λύτρα 43.000 ευρώ. Όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας οι δύο έλληνες οργανωτές της απαγωγής ήταν ένας 43χρονος, μάγειρας σε πιτσαρία των Ιωαννίνων, και άμεσος συνεργός του ένας 32χρονος «ντελίβερι» που εργαζόταν στο ίδιο κατάστημα.
 
Οι δύο δράστες ουδέποτε είχαν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για οποιοδήποτε αδίκημα. Στην απαγωγή είχε συνεργασθεί κι ένας 37χρονος Αλβανός που εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές. Κι αυτός είχε λευκό ποινικό μητρώο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι από τις 15 απαγωγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια μόνο 4-5 (οι απαγωγές των Π. Παναγόπουλου, Γ. Μυλωνά, Ε. Χαΐτογλου, Ι. Ζώνα ) έχουν διαπραχθεί από σεσημασμένους κακοποιούς. Στις υπόλοιπες πρωταγωνιστούν άτομα με λευκό ποινικό μητρώο που συνήθως έχουν απρόβλεπτη εξέλιξη. Όπως συνέβη και με την αρπαγή και τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, τον Μάιο του 2009 στο Ηράκλειο. Επιπλέον, όπως επισημαίνουν στην Αστυνομία «προβληματιζόμαστε από τη συχνότητα των απαγωγών, αφού τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί τέσσερις . Κι ίσως υπάρξουν κι άλλες λόγω της οικονομικής κρίσης…».
 
Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι τρεις δράστες επειδή αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα αποφάσισαν πριν από δύο μήνες να οργανώσουν την απαγωγή της 22χρονης φοιτήτριας που σπούδαζε στην Καστοριά.
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντυπωσιαστεί από τη μεθοδικότητα των «ερασιτεχνών» απαγωγέων… Αρχικά οι τρεις δράστες επισκέπτονταν αρκετά συχνά την πόλη αυτή για να οργανώσουν εκεί την απαγωγή.
 
Ακολούθως άρχισαν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της στο Facebook προκειμένου να βρουν τρόπο να την παρασύρουν. Επιπλέον προ 20 ημερών νοίκιασαν αγροτική κατοικία στο ύψος του 20ού χιλιομέτρου της οδού Ιωαννίνων – Αρτας όπου κρατήθηκε η 22χρονη.
 
Επίσης φρόντισαν ώστε η επικοινωνία τους με τον πατέρα της κοπέλας να γίνει με το δικό της κινητό τηλέφωνο και όχι με καρτοκινητά δικά τους τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη ταυτοποίησή τους. Στις ίδιες τηλεφωνικές επικοινωνίες άλλαζαν συνεχώς θέσεις απ’ όπου επικοινωνούσαν προκειμένου να μη δώσουν το στίγμα τους και συλληφθούν.
 
Τελικά, η αρπαγή της κοπέλας έγινε το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης αφού την παρέσυραν σε ένα σημείο κοντά στο σπίτι της με πρόσχημα ότι είχε κερδίσει σε διαγωνισμό – μέσω Facebook – ένα ακριβό κινητό τηλέφωνο. Ακολούθως τη μετέφεραν στην αγροτική κατοικία.
 
Οι δράστες στην αρχική επικοινωνία με τον πατέρα τής ομήρου ζήτησαν περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Όμως ύστερα από σειρά διαπραγματεύσεων αλλά και συζητήσεις που είχαν οι δράστες με την 22χρονη πείσθηκαν να περιορίσουν τις απαιτήσεις τους στα 43.000 ευρώ. Γύρω στις 04:00 χθες το πρωί ο πατέρας της φοιτήτριας παρέδωσε στους δράστες το προαναφερόμενο πόσο και έτσι άφησαν ελεύθερη τη νεαρή κοπέλα στο 8ο χιλόμετρο της οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας.
 
Υστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αλλά και των ΕΚΑΜ, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες στα Ιωάννινα και τους συνέλαβαν έχοντας μάλιστα στην κατοχή τους και τα προσημειωμένα λεφτά των λύτρων.
 
 
 
 
Διαβάστε επίσης:


Άγνωστες πτυχές της απαγωγής και η τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε