Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κάνουν στην Ελλάδα… κεφαλοκλείδωμα -Εκβιασμοί ως την τελευταία στιγμή

Πριν καλά, καλά προλάβει να τελειώσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup φρόντισε να… ξαναστείλει το μήνυμα του εκβιασμού προς την Αθήνα.

Μίλησε στη γερμανική τηλεόραση και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη η Ευρώπη για να βοηθήσει την Ελλάδα εαν η τρόικα διαπιστώσει ότι δεν προχωρούν οι αλλαγές που απαιτούνται.

Ούτε ο τόπος ούτε και ο χρόνος είναι τυχαίοι. Σε γερμανικό μέσω και αμέσως μετά την αναβολή οριστικών αποφάσεων στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα έκανε δηλώσεις στην Sueddeutsche Zeitung άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωζώνης που φυσικά δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του. Το μληνυμα το ίδιο, ουσιαστικά καλεί την ελληνική πλευρά να πει άμεσα το “ναι” τόσο στα εργασιακά, όσο στα φορολογικά και τα δημοσιονομικά που απαιτούν ως δανειστές οι εταίροι μας:
“Πριν ξαναρχίσουμε οποιεσδήποτε συνομιλίες, πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να πάρει μερικές αποφάσεις” δήλωσε ο … ανώνυμος.

Τα γερμανικά μέσα έχουν…ξεσαλώσει με το γνωστό για τη στάση του απέναντι στη χώρα μας Der Spiegel να λέει στην ιστοσελίδα του πως “οι ευρωδιασώστες εφαρμόζουν στην Ελλάδα ασφυκτική λαβή”, κάτι σαν … κεφαλοκείδωμα δηλαδή, ενώ η Handelsblatt … τα λέει όλα με μια φωτογραφία (η φωτο στην αρχή του αρθρου) με τον ουρανό μαύρο πάνω απ’ τον Παρθενώνα με τα υποστυλώματα …

Διαβάστε επίσης:
Τα λένε ξανά για την Ελλάδα οι Μερκοζί

Οι “νίκες” τους και οι ήττες μας! Το επικοινωνιακό παιχνίδι και οι μειώσεις παντού

Απολύσεις και … δώρο οι κομμένοι μισθοί! – Σώζονται 13ος-14ος, έρχονται μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε