Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Καπελέρης: Δεν έκανα τίποτα κάτω από το τραπέζι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Δεν πρόκειται για βεβαιωμένα πρόστιμα ούτε για λαθρεμπορία καύσιμων» είπε στον Flash ο νυν γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης.

Ο κ. Καπελέρης κλήθηκε να καταθέσει, την Παρασκευή, στον οικονομικό εισαγγελέα ως ύποπτος, με αφορμή καταγγελίες για μη είσπραξη προστίμων σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας καύσιμων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ τόνισε πως τα πρόστιμα που δεν εισπράχθηκαν, δεν ήταν βεβαιωμένα.

Οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν από το πρόγραμμα Ήφαιστος, που καταγράφει την κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με τον κ. Καπελέρη, υπήρξαν επιχειρήσεις που δεν το ενημέρωσαν εμπρόθεσμα και γι’ αυτό, όπως προβλέπονταν, έπρεπε να τεθούν εκτός συστήματος.

«Δηλαδή έπρεπε να βγουν εκτός περισσότερες από 3.500 επιχειρήσεις» τόνισε, σημειώνοντας πως προβλέπονταν και πρόστιμο πενταπλάσιο της διαφοράς φόρου του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

«Δεν έκανα τίποτα κάτω από το τραπέζι» επεσήμανε ο γγ. Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, που από την πρώτη στιγμή που κλήθηκε να καταθέσει μίλησε για απλό διαδικαστικό ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόμβα από τον οικονομικό εισαγγελέα – Ύποπτος για κακούργημα ο Καπελέρης

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε