Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κάποιοι αδίστακτοι “καθαρίζουν” το Ζάππειο – Μακάβριοι θάνατοι ζώων από φόλες

Οι δύο βουλευτές, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, καταγγέλλουν ότι βρέθηκαν θανατωμένα δεκάδες αδέσποτα σκυλιά και γάτες.

“Φόλες” στο κέντρο των Αθηνών καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρης και Α. Γεωργιάδης και ζητούν να φυλάσσεται το Ζάππειο και να λάβει μέτρα ο Δήμος Αθηναίων για την αποτροπή των φαινομένων της θανάτωσης ζώων.

Οι δύο βουλευτές, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, καταγγέλλουν ότι βρέθηκαν θανατωμένα δεκάδες αδέσποτα σκυλιά και γάτες αλλά και ότι πολλά περιστέρια βρέθηκαν θανατωμένα από δηλητηρίαση στον κήπο του Ζαππείου αλλά και πέριξ αυτού.

Όπως περιγράφουν οι κ.κ. Πλεύρης και Γεωργιάδης, οι υπεύθυνοι του Δήμου από τις 10 Φεβρουαρίου μαζεύουν από παρτέρια, πεζοδρόμια και γωνίες κουφάρια άτυχων ζώων, τα οποία πέθαναν από πολύ πόνο.

Οι ερωτώντες βουλευτές επικαλούνται μάλιστα και δηλώσεις φιλόζωων σύμφωνα με τις οποίες τα συγκεκριμένα ζώα που θανατώθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου, ήταν όλα του Δήμου Αθηναίων, σιτισμένα και εμβολιασμένα και όπως ορίζει ο Ν. 3170/2003 επανατοποθετημένα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμους, Εργασίας, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, από τους οποίους ζητείται να ενημερωθεί η Βουλή ποια μέτρα θα λάβει ο Δήμος Αθηναίων προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών και αν θα γίνει αυστηρότερος ο νόμος 3170 για τα αδέσποτα και μη ζώα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε