Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καστανίδης:”Επανελέγχονται όλες οι συμβάσεις της Siemens”

Καστανίδης:”Επανελέγχονται όλες οι συμβάσεις της Siemens”
Όλοι οι διαγωνισμοί που έχουν κλείσει με το ελληνικό δημόσιο αλλά ακόμη δεν έπεσαν οι υπογραφές θα περάσουν “από κόσκινο” είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

Ο υπουργός προανήγγειλε την δημιουργία ενός 7μελούς τμήματος από το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο θα κληθεί να επανελέγξει όλους τους διαγωνισμούς του δημοσίου που έχουν μεν ανάδοχο όμως δεν έχουν πέσει ακόμη οι υπογραφές.
 
Πολλά μάλιστα από τα έργα έχουν ανατεθεί στην Siemens όμως ακόμη να υπογραφούν οι συμβάσεις έτσι όλες αυτές θα περάσουν από κόσκινο. Μάλιστα όπως είπε θα ελεγχθούν όλες οι εταιρείες που έχουνε πάρει διαγωνισμούς οι οποίες με την συμπεριφορά τους εικάζεται ότι έχουνε βλάψει το δημόσιο, αφήνοντας και πάλι να νοηθεί η Siemens.
 
 
“H τρομοκρατία ακόμη υπάρχει”
 
Σε ότι αφορά το χθεσινό δέμα βόμβα που εστάλη στο γραφείο του ο υπουργός είπε πως οι πληροφορίες του και οι συνδεσμολογία παραπέμπουν στους πυρήνες της φωτιάς. Τόνισε ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες ο μηχανισμός ήταν πολλαπλάσιας ισχύος από αυτόν που έσκασε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο υπασπιστής του υπουργού.
 
Ο κ. Καστανίδης είπε πως έχουν δοθεί οδηγίες σε όλο το προσωπικό του υπουργείου πως να αντιδρά όταν βρίσκουν ένα περίεργο δέμα και είπε ότι η δίκη στον Κορυδαλλό θα συνεχιστεί. “Οι δικαστές θα κάνουν την δουλειά τους και το φρόνημα τους δεν θα καμφθεί”, τόνισε χαρακτηριστικά.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε