Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καστοριά: “Θα κόψουμε την Εγνατία στη μέση”!

Εικόνα από την κατάληψη της ΔΟΥ Καστοριάς από μηλοπαραγωγούς - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αποφασισμένοι για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις οι μηλοπαραγωγοί του νομού…

Οι μηλοπαραγωγοί αποχώρησαν το μεσημέρι από τη νομαρχία Καστοριάς και τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) της πόλης, όπου πραγματοποιούσαν από χθες κατάληψη, διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις περσινές καταστροφές της παραγωγής τους. Προηγήθηκαν δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου για το θέμα των αποζημιώσεων.

«Ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε σήμερα ότι θα δοθούν 2 έως 3 εκατομμύρια ευρώ για τις αποζημιώσεις των μηλοπαραγωγών της δυτικής Μακεδονίας, ενώ τον Ιανουάριο είχε δηλώσει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πως οι παραγωγοί επρόκειτο να αποζημιωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο με 6,2 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τοιχιού, Νίκος Βαενάς.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι καθώς μειώθηκε το ποσό των αποζημιώσεων» επεσήμανε και προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις. Την Κυριακή οι μηλοπαραγωγοί θα έχουν σύσκεψη στο πολιτιστικό κέντρο Τοιχιού για να προσδιορίσουν τη στάση τους.

Πάντως, ο κ. Βαενάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποκλεισμού με τα τρακτέρ του κόμβου της Εγνατίας Οδού προς την Ηγουμενίτσα. «Θα κόψουμε την Εγνατία στη μέση», σημείωσε και υπογράμμισε ότι το θέμα των αποζημιώσεων είναι ζήτημα επιβίωσης για τους μηλοπαραγωγούς της περιοχής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε