Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καταδικάζουν τα κυπριακά κόμματα την απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας

Καταδικάζουν τα κυπριακά κόμματα την απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας

“Καταδικαστέα και απαράδεκτη πράξη” χαρακτηρίζουν τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου την απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας στα Κατεχόμενα.

Πράξη απαράδεκτη, η οποία αποκαλύπτει «το πραγματικό πρόσωπο της κατοχής», χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, την απαγόρευση της τέλεσης της θείας Λειτουργίας ανήμερα τα Χριστούγεννα για τους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους στα κατεχόμενα χωριά Ριζοκάρπασο και Γιαλούσα στην Καρπασία. Τόνισε ότι οι ενέργειες αυτές είναι καταδικαστέες και δεν συμβάλλουν στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, που θα επιτρέψει να δοθεί ώθηση στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Ο ΔΗΣΥ θα καταγγείλει το γεγονός στους πρωθυπουργούς ή αρχηγούς κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και στους προέδρους της Ένωσης, της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου.Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι πρόκειται για καταδικαστέα και απαράδεκτη πράξη, «η οποία μολύνει το κλίμα των συνομιλιών, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και προσοχή στους χειρισμούς μας για να αποφευχθούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις».

Η ΕΔΕΚ ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε καταγγελίες σε όλα τα σοσιαλιστικά κόμματα και τη Σοσιαλιστική Διεθνή, αξιώνοντας την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.«Η ενέργεια αποκαλύπτει το πραγματικό, βάναυσο πρόσωπο της κατοχής», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, προσθέτοντας ότι πρέπει να προβληματίσει όσους τρέφουν ψευδαισθήσεις για το ποια είναι η πραγματική Τουρκία σήμερα.

Το Κίνημα Οικολόγων σημειώνει ότι τα Ηνωμένα Έθνη οφείλουν να επέμβουν δραστικά για εφαρμογή της συμφωνίας της Τρίτης Βιέννης, η οποία αφορά τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων εγκλωβισμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Απίστευτη πρόκληση των τουρκοκυπρίων – Απαγόρευσαν τη λειτουργία στα Κατεχόμενα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε