Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καταγγελία Λοβέρδου: “Γιατροί στο Αγ.Σοφία ξεχνούσαν παιδιά που ήταν ναρκωμένα για χειρουργείο!”

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε από το βήμα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Πειθαρχικά θα επιληφθεί το υπουργείο Υγείας, της υπόθεσης με τους γιατρούς της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων, όπως ανέφερε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Χαρακτηρίζοντας “απαράδεκτη” τη συμπεριφορά τους, αποκάλυψε ότι η διαμάχη μεταξύ τους είχε αποτέλεσμα “να ξυπνούν παιδιά από νάρκωση χωρίς να έχουν χειρουργηθεί”.

“Εμείς θα επιληφθούμε πειθαρχικά γιατί δεν είναι δυνατό η διαμάχη ολίγων γιατρών μεταξύ τους να αφήνει παιδιά που τα βάζουν σε νάρκωση να ξυπνούν και να μην έχουν επέμβαση επειδή τσακώνονται μεταξύ τους”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

“Από ό,τι ενημερώθηκα αυτό συμβαίνει 20 χρόνια. Αν είχα τη δυνατότητα θα τους είχα απολύσει. Και η ενεργοποίηση των πειθαρχικών διαδικασιών γίνεται με πολύ αυστηρούς όρους”.

“Είναι ντροπή αυτή η κατάσταση και ο ανταγωνισμός των γιατρών να φτάνει μέχρι εκεί. Και όμως, το σύστημα υγείας και ο εθισμός τόσων δεκαετιών στην ατιμωρησία το άφηνε να παραμένει ως θέμα” κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Το θέμα της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής Παίδων έθεσε νωρίτερα η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου καθώς, όπως είπε, το νοσοκομείο δεν χειρουργεί εδώ και ένα μήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε