Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καταγγελία Σοκ: «Απειλούν να αποκεφαλίσουν τα παιδιά μου»

Η καταγγελία που έκανε στο δικαστήριο δικηγόρος μάρτυρας που αποκάλυψε την “μαφία των ακινήτων” σόκαρε τους δικαστές αλλά και όσους ήταν στην αίθουσα.
«Εγώ αποκάλυψα από τον Οκτώβριο του 2009 το κύκλωμα. Με φρουρούν 15 αστυνομικοί νύχτα μέρα. Υπάρχει άμεσος φόβος δολοφονίας μου. Οι αστυνομικοί μου ζήτησαν, προτού έρθω στο δικαστήριο, να φορέσω αλεξίσφαιρο γιλέκο. Η σπείρα λέει ότι έχει υψηλές διασυνδέσεις και απειλεί ότι θα αποκεφαλίσει τα παιδιά μου αν δεν ανακαλέσω όσα έχω καταγγείλει».
 
Αυτό είναι ένα απόσπασμα από την κατάθεση χθες στο Αυτόφωρο του δικηγόρου κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλου , ο οποίος παραδέχθηκε για πρώτη φορά- ότι είναι ο μάρτυρας που αποκάλυψε τη δράση της «μαφίας των ακινήτων». Η ΕΛ.ΑΣ. ολοκλήρωσε προ δέκα ημερών την έρευνά της και απέστειλε στη Δικαιοσύνη δύο… φορτηγά με τα στοιχεία από τις έρευνές της σε 16 καταλύματα του κυκλώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Το Βήμα” φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία για δεκάδες νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στο κύκλωμα.
 
Η δίκη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αυτόφωρο αφορά μια απειλητική επιστολή που εστάλη στην κατοικία του 66χρονου δικηγόρου στις 31 Οκτωβρίου. Στον φάκελο περιεχόταν μία σφαίρα από Καλάσνικοφ και ένα γράμμα με δύο φράσεις: Η πρώτη από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους «μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού. Ηγγικεν ο καιρός της απωλείας». Η δεύτερη φράση ήταν «νυν δε επέστη ο καιρός ίνα συντριβώσιν οι εχθροί μου » από ψαλμό του Δαβίδ. Κατηγορούμενος για την απειλητική επιστολή βρέθηκε ένας 53χρονος πολιτικός μηχανικός στον οποίο αποδίδεται από αστυνομικούς- χωρίς να κατηγορείται ακόμη- καθοδηγητικός ρόλος στη «μαφία των ακινήτων».
 
Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε στο δικαστήριο ότι προσελήφθη τον Ιούνιο του 2009 από το κύκλωμα προκειμένου να συντάσσει έγγραφα για μισθώσεις ακινήτων, πλειστηριασμούς κτλ. Οπως είπε, «μου ανατέθηκε να γυρνάω με μια Μερτσέντες και να υπογράφω πλαστά μισθωτήρια» ή να βοηθά σε άλλες παραπλανητικές μεθόδους του κυκλώματος με τη χρήση 158 εικονικών εταιρειών. «Ηταν καλοπληρωτές. Μου έδιναν 4.000 ευρώ τον μήνα και πολλά μπόνους. Τον Οκτώβριο του 2009 απευθύνθηκα τελικώς στο Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και μου είπαν “πρόσεξε τι θα κάνεις γιατί είσαι μέσα σε μια εγκληματική οργάνωση”. Από τότε συνεργάστηκα με την Αστυνομία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο κ. Παρασκευόπουλος έχει δώσει συνολικά 15 καταθέσεις, στις οποίες αποκαλύπτει μεθοδεύσεις του κυκλώματος, χρηματοδότηση πολιτικών προσώπων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά. Από την άλλη πλευρά, ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος κάνει λόγο για ψευδείς καταγγελίες, ενώ αναφέρει ότι ο 66χρονος δικηγόρος είναι κατηγορούμενος σε παλαιότερη υπόθεση απάτης. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο, οπότε έχουν κληθεί να καταθέσουν οι αστυνομικοί-φρουροί του δικηγόρου.
 
 
Πηγή: Εφημερίδα “Το Βήμα”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε