Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Καταγγελίες για άγριο ξυλοδαρμό κατοίκων της Κερατέας από τα ΜΑΤ – Συγκλονιστική μαρτυρία στο NewsIt

Οι πολίτες κυριολεκτικά αναφέρουν πως τα ΜΑΤ τους έχουν ταράξει στο ξύλο στην Κερατέα!

Απρόκλητη επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ καταγγέλουν πως δέχθηκαν οι κάτοικοι της Κερατέας χθες στις 3.45 τα ξημερώματα στο μπλόκο του Λαυρίου, με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθούν 9 άτομα, ανάμεσά τους και ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, κύριος Κατσινάκης.
 
Όπως λένε οι κατοικοι ένας απο τους κατοίκους νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Όπως δήλωσε στο Newsit o αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Βασίλης Θηβαίος “κάποια στιγμή γύρω στα 25 άτομα απο τα ΜΑΤ, πηγαν στα κιόσκια που βρίσκονταν οι κάτοικοι και τους έβαζαν ανά δύο σε ένα καμαράκι και τους έδερναν. Εγινε μία πραγματική σφαγή. Ένα άτομο μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, 3 άτομα ακόμη είναι τραυματίες.

Πάρα πολύ ξύλο έφαγε ο αντιδήμαρχος, κύριος Κατσινάκης και του οποιου εκαναν σημαντικές ζημιές στο αυτοκίνητο. Είναι λίγο αστείο να μας λένε πως οι αστυνομικές δυνάμεις είναι στην Κερατέα για να προστατεύουν τους πολίτες. Ποιους πολίτες προστατεύουν; Μας έχουν ταράξει στο ξύλο. Εγώ αναρωτιέμαι ποιος θα μας προστατεύσει από αυτούς τους προστάτες”.

Ακούστε τι δήλωσε στο Νewsit ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Βασίλης Θηβαίος:

Παπουτσής προς δικαστές: “Πάρτε περισσότερες πρωτοβουλίες”

Για  «απαράδεκτη κατάσταση», που έχει διαμορφωθεί στην Κερατέα μίλησε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να γίνεται κλεφτοπόλεμος. Συμπλήρωσε πως ορισμένοι επιχειρούν με συστηματικό τρόπο να μετατρέψουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει έναν οργανωμένο χώρο για την διαχείριση των απορριμμάτων σε αστυνομική υπόθεση και τόνισε: «Κάποιοι είναι οχυρωμένοι πίσω από την κατάσταση, κάποιοι ωφελούνται».

Ο κ. Παπουτσής σημείωσε πως «φέρουν ευθύνη όσοι πρωτοστατούν στα επεισόδια και καλύπτουν έκνομες ενέργειες».

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι η Δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί, την κάλεσε ωστόσο να λάβει περισσότερες πρωτοβουλίες, ενώ για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση είπε πως «ρόλος της είναι να προστατέψει τις ζωές και τα δικαιώματα των πολιτών».

Όλοι εκείνοι που αρνούνται το διάλογο με τους αρμόδιους υπουργούς και υποθάλπουν τα επεισόδια φέρουν ευθύνη, επανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για το νέο κλείσιμο της λεωφόρου Λαυρίου με μεγάλες πέτρες που τοποθέτησαν κάτοικοι στο οδόστρωμα ο κ. Παπουτσής διαβεβαίωσε ότι θα επιχειρηθεί εκ νέου να ανοίξει ο δρόμος, καθώς στόχος είναι να γίνεται απρόσκοπτα η κυκλοφορία.

Στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη περιοχή έχουν δοθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εντολές για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, είπε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε πως από τις εμπρηστικές επιθέσεις κινδυνεύουν και ζωές αστυνομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλειστή και πάλι η λεωφόρος Λαυρίου – Νέα επεισόδια τη νύχτα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε