Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Καταγγελίες για προπηλακισμούς στα μπλόκα

Περισσότερα απο 790 φορτηγά γύρω απο την Αθήνα. Προπηλακισμούς απο ιδιοκτήτες φορτηγών καταγγέλουν συνάδελφοί τους. Τi λέει ιδιοκτήτης εταιρίας μεταφορών στο NewsIt.

Μιλώντας στο NewsIt ο ιδιοκτήτης εταιρίας μεταφορών Δημήτρης Κιουσης κατήγγειλε οτι μπροστά στα μάτια του, στα δίοδια Αφίδνων, επιτέθηκαν φραστικά σε οδηγούς και σε φορτηγά ασκώντας, όπως λέει, “τρομερή ψυχολογική βιά”. Προσθέτει οτι σε κάποιες περιπτώσεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε φορτηγά συναδέλφων του, “σπάζοντας παρμπρίζ και κόβοντας σωληνάκια βενζίνης, αχρηστεύοντας έτσι τα οχήματα”. Μίλησε μάλιστα για απειλές που δέχεται και οι οποίες τον ανάγκασαν να αποσύρει τα φορτηγά του.

Ακούστε τον κύριο Κιούση

Φαίνεται όμως πως αυτή η περίπτωση δεν είναι η μόνη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η υπηρεσία έχει δεχτεί καταγγελίες για προπηλακισμούς οδηγών από τους επαγγελματίες που κρατούν ακινητοποιημένα τα οχήματα στα μπλόκα. Ιδιαίτερες καταγγελίες έχουν γίνει για την περιοχή των διοδίων της Ελευσίνας.

Η αστυνομία δρα “πυροσβεστικά” , όπως αναφέρουν αξιωματικοί του σώματος, με στόχο να μην αυξηθεί η ένταση και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και τα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με τον κ.Κιούση η εταιρία του έχει υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημίες αφού δεν έχουν παραδοθεί εμπορεύματα πολλών εκατομυριών ευρώ. Αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα “ενα φορτίο που ”περιμένει” στις αποθήκες με φάρμακα γνωστής φαρμακοβιομηχανίας, με φάρμακα νεφροπαθών που έπρεπε να παραδοθούν σε νοσοκομείο”.

796 φορτηγά στην Αθήνα – 300 στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, περισσότερα από 790 φορτηγά -σύμφωνα με την Τροχαία- παραμένουν στα μπλόκα γύρω απο την Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα βρίσκονται παρατεταγμένα στη Μεταμόρφωση, στα διόδια Ελευσίνας, στο Χαϊδάρι, στην αθνική Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος της Πετρόλα, στη λεωφόρο Λαυρίου, στη λεωφόρο Σχιστού, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, στη λεωφόρο Σουνίου, στην Ποσειδώνος και στο 23ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Κορίνθου.

Αλλα 300 φορτηγά και βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης παραμένουν ακινητοποιημένα σε οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης. Τα αυτοκίνητα είναι παρατεταγμένα στους κόμβους της Λαχαναγοράς και της Γέφυρας, στην περιοχή Δερβενίου και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (πύλη 16). Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Βορείου Ελλάδος, Ντίνος Κιρκιλής, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται δυναμικά και στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα (Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο).

Διαβάστε επίσης: Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών – Ενισχύουν τα μπλόκα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε